Smaksrik Base til Fløtesaus fra Toro

På fredag så jeg at massevis av hylleplass på Meny var viet Toros nye baser for middagsretter, supper og sauser.
Veldig moro at det lanseres en så omfattende serie. Jeg har smakt veldig mye nytt godteri og snacks i det siste, så nå var det gøy å finne noe middagsrelatert å teste igjen.
Den første vi valgte oss ut var denne: Smaksrik Fløtesausbase med kyllingkraft og løk.

Det sto at sausen passer til kjøtt, kylling eller kjøttboller, og tenke seg sånn flaks: i dag skulle vi ha kjøttboller til middag.

Jeg pleier alltid å lage Toros fløtesaus i pose når vi har kjøttboller, så jeg var så klart spent på om dette ville være en verdig erstatning. Lurte egentlig litt på hvorfor jeg skulle bruke base istedenfor for pulverpose. Kom det til å være stor forskjell på smaken?

Fremgangsmåten var tilnærmet identisk med posevarianten. Altså like mye/lite arbeid og like mye/lite tid. Basen skulle legges i en kjele, væske skulle tilsettes, og etter fem minutters koking skulle den være klar. Enkelt og greit.

Jeg gjorde pliktoppfyllende som jeg fikk fikk beskjed om, og gledet meg til å ta en smak. Syntes duften minnet veldig om vanlig kyllingbuljong, så jeg angret et øyeblikk litt på at jeg ikke heller prøvde sausen til et kyllingmåltid. Vel, det fikk eventuelt bli neste gang. Jeg måtte prøve litt på ei skje rett fra kjelen, og kunne kjapt konstatere at det smakte fløtesaus. En litt salt fløtesaus med et slags bakteppe av kyllingbuljong. Den var god, fløtesaus er jo godt, men jeg klarte ikke helt finne ut hva som gjorde den annerledes enn annen fløtesaus. Kanskje det var løken?

Så smakte vi den sammen med resten av måltidet, og da syntes jeg den var skikkelig god. Den var liksom så fyldig i smaken, og konsistensen var sånn mjuk, glatt og kremet.
Faktisk syntes jeg den var så god at jeg ble sittende og dryppe litt og litt på tallerkenen min og maule etter at måltidet var ferdig. Det tror jeg aldri har skjedd med saus før. Jeg er egentlig ikke et sausemenneske.

Denne blir det helt klart gjenkjøp av. Før jeg hadde smakt irriterte det meg litt at jeg måtte kjøpe fløte å tilsette. Det er så mye enklere med vann eller melk som man alltid har i hus. Men etter å ha smakt fant jeg ut at jeg nok fint skal klare å huske å handle inn den fløteskvetten. Sausen ble knallgod den, så nå gleder jeg meg til å prøve flere baser fra serien. Noen som har noen å anbefale allerede?

Gjenkjøp: Ja

2 thoughts on “Smaksrik Base til Fløtesaus fra Toro”

  1. Jeg prøvde Bearnaise og Peppersaus basene til Toro i helgen. Bernaisesausen var veldig god. Jeg hadde to-tre sitronbåter til overs etter laksemiddagen dagen før, så fulgte tipset på pakka om å tilsette litt sitronsaft for syrligere smak og det ble veldig bra. Den smakte greit uten sitron også, men jeg syntes smaken ble løftet ganske mye av den lille mengden sitronsaft jeg tilsatte, den føltes mer «fettete» uten sitronsafta.
    Peppersausen var en liten nedtur. Den smakte mer som en brun saus med et snev av pepper enn en skikkelig peppersaus. Tilsatte ganske mye pepper (nykvernet Santa Marias Five Peppers) før jeg var fornøyd med smaken. Det blir gjenkjøp av Bernaisen (den krever forresten ikke fløte, bare melk, vann og smør). Peppersausen hopper jeg nok over – der foretrekker jeg faktisk Knorrs ferdigvariant (https://www.knorr.no/produkter/ferdig-saus/peppersaus-300-ml).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.