Skyr Luftig Bringebær fra Q-Meieriene

Vet at mange har gledet seg til å smake de nye Skyrvariantene fra Q-Meieriene, og i går så jeg at de var på plass i butikk.
I dag ble det derfor Skyr Luftig Bringebær til frokost på jobb.

Først må jeg skryte litt av Q-Meieriene som presenterte denne nyheten ganske tidlig. Jeg bruker ikke Facebook, så jeg kan jo bare anta at den ble vist der, men jeg så i hvertfall bilde av begeret på Instagram allerede før jul. Veldig bra. Så vet vi forbrukere hva vi kan glede oss til. Egentlig rart at ikke flere produsenter er litt mer rause med informasjon i forkant av slipp. Jeg har selvfølgelig forståelse for at ikke alt nytt kan røpes for tidlig, med tanke på faren for industrispionasje og kopiering, men når alt slippes samtidig i en bestemt uke, synes jeg mange produkter drukner i mylderet av andre nyheter. Det må da være fint for noen av nykommerne få skinne litt alene i ukene før release? Vel, bare en undring.
Det ble ikke så mange bilder av begeret mitt på jobben i dag tidlig. Det er heller ikke så mye spennende å sprite opp bilder med på kontorpulten min. Men slik så altså skyren ut under lokket.

Man kan lett se at konsistensen er luftig, akkurat slik mousse skal være. Overflaten så nesten perforert ut. Jeg tok en smak og kunne med en gang konstatere at her kjentes mye bringebær. Bra. Noe annet hadde selvfølgelig vært skuffende. Smaken var syrlig og frisk uten å være sur, men den var heller ikke spesielt søt. Og jeg kjente at det var Skyr jeg spiste. Den litt karakteristiske tørrheten som kjennes i munnen etter at man har svelget var tilstede selv om konsistensen ikke var så flytende som hos “vanlig” Skyr.

Selv om konsistensen var silkeaktig og lett var denne moussen nokså mektig. Jeg klarte derfor ikke fullføre hele begeret før jeg var fornøyd. Fint, så blir man i alle fall mett. Egentlig fikk jeg litt følelsen av å spise dessert der jeg satt, så det var noe snodig å ha den til frokost. Jeg tror kanskje jeg ville valgt den til andre tider på døgnet om jeg skulle spist den igjen. Men det er selvfølgelig smak og behag.

I dag har jeg faktisk sett at flere butikker allerede har hatt tomt i hyllene der denne skulle stått. Med andre ord er det en populær nyhet til dette slippet. Er det effekten av at forbrukerne har hatt tid til å vente på den og bygge opp forventninger? Eller er det bare fordi Skyr er et produkt som uansett er veldig tidsriktig? Ikke godt å si, men så langt ser det ut til at Q-Meiereien har utviklet en vinner.

Synes forresten fargene på begeret er helt nydelig sammen. Perfekt blånyanse sammen med det rødrosa bringebæret. Det irriterer meg nesten litt at det er plassert så mye skrift og info oppå det vakre bildet. Det gjør totalinntrykket av emballasjen litt mer rotete enn nødvendig.

Siden jeg er mer en vanlig yoghurtspiser enn en skyrspiser har jeg ikke helt bestemt meg for om det blir gjenkjøp eller ikke av denne her. Jeg tipper uansett det blir et populært produkt som mange kommer til å like. Den smakte jo slett ikke verst. Tror jeg må prøve varianten med Mango også etter hvert.

Gjenkjøp: Kan hende

6 thoughts on “Skyr Luftig Bringebær fra Q-Meieriene”

  1. Krasjer litt for meg dette – spiser Skyr til frokost når jeg starter tidlig på jobb, bra med næring, men lite sukker er bra. Men dette virker jo å være mer som en dessert – og da vil jeg heller ha noe usunt, med litt sukker… Tviler vel på at dette går som frokost, og som dessert vil jeg jo ha noe annet enn det jeg spiser til frokost. 🙂 Men bra med nye Skyr-produkter. Utrolig suksess de har hatt med produktet. Veldig bra.

  2. Deler din erfaring med at Skyr kan bli litt “tørt” – men det pleier jeg å løse ved å spise det sammen med tynnflytende yoghurt. F.eks en halv boks av yoplait vanilje i bunnen av en skål, og deretter skyr. Blir liksom litt som en saus! Anbefales virkelig – ekstra artig med de utallige smakskombinasjonene en kan lage

  3. Jeg synes den minnet veldig om fromasj, så skjønner dessertassosiasjonen. Det var nesten så jeg lurte på hvor rullekaka ble av 😆

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.