Dagligvarebloggen

Melkesjokolade Cocos fra Freia

Ingen produktslipp er komplett uten en ny storplate fra Freia. Det kan vi være enige om. Og da jeg første gang så bilde av dette slippets variant steg begeistringen mange hakk her i stua. Melkesjokolade med kokos. Eller Melkesjokolade Cocos med kokosflak og kokosfudge som det står på emballasjen. For en god idé!

Har inntrykk av at enten liker man kokos godt eller så liker man det ikke. Jeg er heldigvis en av dem som liker. Bounty er min favorittsjokolade når jeg er på ferie, og jeg spiser gjerne kokosbiten i Twistposen. Hadde derfor virkelig trua på denne platen. Kjøpte den på Coop Extra på lørdag, og det var ikke lenge den fikk ligge uåpnet.

Emballasjen ble sprettet og platen åpenbarte seg. Som dere ser var det ingen visuelle overraskelser, men det hadde jeg heller ikke forventet. Her får vi klassiske ruter med stork på.

Synes forresten pakningen var både fresh og innbydende. Litt uvanlig illustrasjon til Freia å være.

Kokosduften traff nesen min ganske umiddelbart. Lovende. Jeg tok meg en bit, og synes i grunnen forventningene mine ble innfridd. Sjokoladen var god den. Det smakte masse kokos, og konsistensen var tilnærmet slik jeg hadde forestilt meg. Det var absolutt mest sjokolade, men jeg kjente også de ulike kokoskonsistensene (for et ord!) mellom tennene. Særlig etter at det meste av sjokolade var svelget unna ble jeg sittende igjen og småbite på ulike kokosbiter. Om man kjenner etter er det ikke så vanskelig å skille kokosfudgen og koksflakene fra hverandre. Noe kjennes som twistbiten og noe som pynten man bruker på sjokoladekake.

Det er ikke så ofte jeg sier ja til gjenkjøp av storplatene fra Freia. Jeg synes Freia har valgt litt mange lettvinte løsninger de siste årene, ved å bare stappe biter fra en annen sjokolade inn i storplatene sine og kalle det nyhet. Det imponerer ikke meg. Denne her kommer jeg imidlertid til å kjøpe igjen. Den var ganske søt, så det holde med noen biter av gangen, men da varer den bare lenge. Flott med et sydlandsk, nesten tropisk innslag i norske sjokoladehyller.

Gjenkjøp: Ja

13 Responses to Melkesjokolade Cocos fra Freia

 • Helt enig – endelig en nyhet fra Freia som faktisk ER en nyhet 😀 Og du vet jo allerede hvilken begeistring synet av denne vekket i undertegnede *kremt*

  Likte denne veldig godt, dog i passelig mengde. Der jeg kan gomle vanlig Freia melkesjokolade til den store gullmedaljen uten ubehag, blir denne fort veldig søt. Men frem til det er den mer enn innafor smaksmessig. Og bra Freia endelig tør å ha en litt annen og frisk emballasje!

 • Har du prøvd de nye Skyr yoghurtmoussene? Har smakt den med bringebær, den er kjempegod. Konsistensen er nesten som sjokolademousse.

 • Må smake! Digger toblerone med kokos, den er helt nydelig. Bare synd (eller, egentlig bra) at man må i taxfree for å få kjøpt den. Har du smakt den?

 • Ja, dette er jo strålende nyheter for meg som kommer fra en familie der Kokos alltid var den Twisten som ble liggende igjen til slutt 😀 Holder meg nok fortsatt til Helnøtt. Men det har jeg vel sagt før. God fornøyelse til dere andre!

 • Tommel opp for min del,
  avhengighetsskapende,
  hadde håpet at de ikke var det. 😛

 • Dette minner meg veldig om Cocos-platen Freia hadde tidlig på starten av 2000-tallet. Den hadde gul og lyseblå emballasje. Helt fantastisk god, ble så lei meg da den ble droppet. Håper denne er minst like god!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.