Grandiosa Nybakt Salami

Jeg antar at Nybaktserien til Grandiosa har vært med på bidra til at vi nordmenn spiser frossenpizza som aldri før. Det er gode pizzaer. Jeg skrev om både den med skinke og den med pepperoni i fjor, og siden da har det blitt flere gjenkjøp av begge. Nå har det kommet to nye sorter, i mindre størrelser denne gangen, og i dag smakte jeg Grandiosa Nybakt Salami.

Det var da en veldig gossin størrelse da. 355 gram.

Akkurat som hos de store har også denne bunn som hever under steking slik at den skal minne mer om en helt nybakt pizza. Den skal stå på rist nederst i ovnen, og mot slutten er det så moro å se hvordan kanten liksom blåser seg opp og gjør pizzaen klar til spising. Og folkens, jeg liker egentlig best å steke pizza på plate, på over- og undervarme,midt i ovnen, men tro meg, det funker ikke på denne her. Jeg har prøvd, og da ble hele pizzaen litt slapp og dvask, og man fikk absolutt ikke den der nybakteffekten på bunnen. Lær av min feil. 😀

Som dere ser var det sju hele salamiskiver og masse pølse/kjøtthakk oppå her. Jeg skulle gjerne hatt flere hele skiver og mindre hakk. Det var skivene som hadde den gode salamismaken, hakket fungerte mer som fyllmasse. Litt mer ost skulle jeg faktisk også ønsket meg på akkurat denne her. Vanligvis synes jeg ofte det ser litt glissent ut med ost når pizzaer er frosne, for så å bli fornøyd etter steking når osten har smeltet utover, men her kunne det gjerne vært et litt rausere dryss. Det tenkte jeg også etter steking. Kan godt hende det bare var jeg som hadde litt uflaks med akkurat mitt eksemplar altså, men det var i alle fall opplevelsen i dag.

Smaken var ganske som forventet. Salami på pizza minner veldig om pepperoni, men gir allikevel et litt annet inntrykk. Det dufter annerledes under steking og smaker på en måte mildere. Jeg synes det er godt. Tror jeg har nevnt det før her på bloggen at jeg smakte pizza med salami for første gang i Tyskland da jeg var liten. Husker det veldig godt. Jeg fikk et stykke fra i ei lita pizzasjappe på Sofienhof i Kiel, og det var på et vis mer eksotisk og spennende enn skinkebiter. Sjappa ligger faktisk der enda. Den gjorde i alle fall det da jeg var i Kiel i vår.

Etter hvert som jeg tygde først bit ble jeg litt overrasket over at smaken rev såpass i munnen. Hadde ikke sett for meg at pizza med salami skulle stikke på tunga. Den var ikke direkte sterk, men kvass nok til at jeg var glad for å ha på rømmedressing til å runde av smaken med. Egentlig pleier jeg å ha ruccula på pizza også, men det hadde jeg ikke i hus i dag.

Jeg antar at dette er ment å være en porsjonsstørrelse, og som dere kanskje så på Snap var det igjen to små stykker da jeg var ferdig. Eller ca en tredjedel du vil. Jeg er ikke spesielt småspist, men den var i grunnen litt mektig, så jeg orket ikke mer.
Oppsummert satt jeg igjen med et OK inntrykk av denne pizzaen. Jeg er imidlertid litt usikker på gjenkjøp. Det har ikke så mye med smaken å gjøre, selv om jeg ikke er så glad i prikking på tunga, men mer med størrelsen. Det er ytterst sjelden jeg spiser middag alene, og denne er for liten til å dele. Men kanskje?

Gjenkjøp: Muligens

4 thoughts on “Grandiosa Nybakt Salami”

  1. Dette hørtes ikke dumt ut! Jeg hadde enorm tro på den andre varianten, Kjøttdeig, hvitløk og chili, og selv om jeg skulle ønsket den smakte mer av hvitløk og chili sånn at den ikke innfridde helt, ble jeg godt fornøyd. Den kjøper jeg garantert igjen! Ulempen er at de er litt dyre – jeg og kjæresten kan jo dele en original Grandiosa til lavere pris enn denne ene som han sluker alene..

  2. Dette er sannsynligvis den beste pizzaen man finner i frysedisken. Vil si at Orkla har skutt gullfuglen med Nybaktserien. Om ikke salami, er de andre variantene også like gode. Nam!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.