Dagligvarebloggen

Taffelsticks fra Maarud

Stort sett hvert år dukker det opp et par produktnyheter allerede  i januar. -Heldigvis. Og i år var intet unntak, årets første funn ble Taffelsticks fra Maarud på Rema 1000.

Må si dette var et gledelig gjensyn med en gammel klassiker. Mens Kims Potetsticks i årevis har vært et konstant innslag i snackshylla, har Maarud sin Taffelsticks kommet og gått litt. Moro at den er tilbake nå. Prøvde å få tatt et OK bilde av posene på Rema, men jammen var de godt gjemt der bak dippen. Om jeg ikke hadde fått tips fra en av dere om at den var i salg er det ikke sikkert jeg hadde registrert posen i det hele tatt.
Klarte i alle fall  smyge fram en pose og måtte så klart åpne den litt utpå kvelden. Ikke snakk om å vente til lørdag nei.

Vi vet hvordan taffelsticks smaker. Det er godt. Med andre ord kom det ingen overraskelser fra denne posen. Bare en kjent, småklassisk snacksopplevelse. Bak på emballasjen står det at sticksen har baconsmak, og det var vel en kombinasjons av bacon, barbeque og løk jeg også landet på etter å ha svelget unna de to-tre første munnfullene. Funderer alltid på hvordan jeg skal formidle det jeg kjenner, og noen ganger er det litt vanskelig å beskrive smaker bestemt og konkret.

Taffelsticks smaker så klart veldig likt Kims potetsticks, men jeg synes disse har noe smalere eller renere smak av bacon. Den andre smaker mer blandet krydder. Store forskjellen er det virkelig ikke, begge er gode, men ettersmaken her er nok noe mer søtlig. Videre virker det litt feil å kalle tørr snacks for juicy, men de etterlot på en måte et litt saftig og nesten syrlig inntrykk også. Snodig.

Det der med å dele snacks fra skål med andre er forresten et ganske interessant fenomen. Har dere tenkt over hvor forskjellig folk spiser / stapper i seg potetgull og tilsvarende? Det tydeligste skillet er vel mellom dem som putter enhetene «rent» i munnen hver gang, altså uten å komme borti lepper eller tungen med hånden, og de som alltid stapper fingrene halvveis inn i munnen sammen med snacksen og slikker litt på fingertuppene hver bidige gang. -Og så forsyner seg videre fra skålen. Igjen og igjen. Usj. 😣 Og så har man alle variantene i mellom. Bare tenk dere om, dere kjenner helt sikkert noen fra begge kategorier alle sammen…


OK, tilbake til Taffelsticksene, -som jeg spiste alene fra skåla her uten å dele med noen. Forhåpentligvis på en ganske renslig måte, selv om det er litt utfordrende med slike små, tette biter. 😀 De var så klart gode, nesten vanedannende og jeg kommer helt sikkert til å kjøpe dem igjen. Men siden jeg vet at posen har kommet og forsvunnet fra butikkene noen ganger tidligere er jeg spent på hvordan den klarer seg i tiden fremover. Et det marked for to så like produkter som Taffelsticks og Potetsticks i snackskategorien? Vi får vente og se. Jeg setter uansett alltid pris på valgmuligheter. Lurer forresten på om produktet er lansert eksklusivt hos Rema denne gangen, eller om posen kommer til å dukke opp i andre kjeder også etter hvert? Noen som vet? Mye tyder vel på det siden den har den samme retro logoen med svart Maarud-merke slik som ostepopen de også bare hadde på Rema. Let me know.

Gjenkjøp: Ja

8 Responses to Taffelsticks fra Maarud

 • Hei Consuming,

  Godt nyttår!

  Hyggelig å lese at Maarud Taffelsticks falt i smak 🙂
  Kan informere om at varianten er eksklusiv for Rema 1000.
  Varianten tar samtidig over plassen til Kims Potetsticks.

  Satser på at produktet blir enklere å finne neste gang du er i en Rema butikk.

  Hilsen Produktsjef i Maarud 🙂

  • Hei på deg, så hyggelig å høre fra deg igjen! 🙂
   Godt nytt år og takk for info. Da vet jeg at det ikke er noe vits i å lete etter posen andre steder. -Foreløpig i alle fall.
   Så kan det jo hende den med tiden vil dukke opp andre steder også. 🙂

  • Hei Consuming!
   Godt nyttår fra oss i KiMs også!
   Vi gleder oss til økt potetsticks-konkurranse fra Maarud i Rema 1000 – det blir spennende! Samtidig vil jeg benytte anledningen til å forsikre alle forbrukerne der ute som velger KiMs Potetsticks hver fredag om at våre potetsticks ikke forsvinner fra Rema 1000. Heldigvis er det Maarud sin produktsjef skriver feil. Mvh produktsjef KiMs 🙂

   • Heisann
    Og godt nytt år til dere også.
    Sier du det ja. OK, da blir det flere valgmuligheter for oss forbrukere og ingenting er jo bedre enn det. Det liker jeg.
    Tusen takk for at du tok deg tid til å informere. 🙂
    Hilsen Ingvild

 • Maarud sine taffelsticks mangler Ostesmaken… Kims «taffelsticks» har den klassiske smaken av Bacon og Ost . Maarud har nostagisk pose riktignok, og det orginale navnet, men med kun Baconsmak blir dette litt alminnelig altså, som en eller annen sporadisk BBQ chips , som kommer ut en og annen sommer – Desverre. Jeg er Maarud mann, men Kim sin variant smaker slik den «alltid har smakt».

 • Taffelsticks! Jeg har brukt det ordet siden jeg var lita på 80 tallet. Samboer irriterer seg over det og sier det er potetsticks…men her er det! Maarud visstnok men likevel!! Bevis nok

  • Ja, jeg kaller det også alltid Taffelsticks. Både den som heter det og den som egentlig heter Potetsticks. Sitter igjen fra 80-tallet her også. 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.