Dagligvarebloggen

Sørlandschips med Havsalt & Ingefær

Ikke overraskende tilhører også årets andre nyhet snackskategorien.
I går fant jeg denne posen med Sørlandschips Havsalt & Ingefær på Coop Mega.

Ble umiddelbart litt skeptisk til smakskombinasjonen. Jeg er ikke så glad i ingefær og var derfor litt i tvil om jeg skulle kjøpe. Tenkte det antagelig kom til å være bortkastede penger. -Sånn i januar… rett etter jul… Men så ble nysgjerrigheten for stor. Det kunne jo faktisk hende det var en killer combo?

Enkelt, rent og ganske typisk sørlandschipsdesign på pakningen. De velkjente chipsflakene har gått inn i ulike OL-roller, og med norske flaggfarger i begge ender av posen kan dette lett klassifisere som OL-snacks. Smart salgstriks. Det er ikke så mye som skal til.

Tenkte det ville bli fint med et bilde av posen i snøen, men ser jeg var ute for sent på dagen. Det ble litt mørkt.

Åpnet passende nok posen da vi skulle se på Idrettsgallaen på NRK, og stakk som vanlig nesen fram for å ånde inn den første eimen. Det luktet mest vanlig chips med salt og litt ekstra krydder. I tillegg kjente jeg et snev av noe friskere og litt skarpere, og jeg fikk ganske umiddelbart assosiasjoner til duften som kommer fra sushibrettet når man tar av lokket. Mmmm, tror det må bli take away sushi neste helg.

Begynte å spise og det aller første inntrykket var salt chips med noe ekstra krydder som gjorde smaken både fyldig og litt syrlig på tungen. Videre kjentes så klart ingefærtendensen og den ble også sittende igjen som en ettersmak etter at flakene var ferdigspist. Jeg kjente ikke mye, tydelig ingefær altså. Smaken var ikke veldig markant under selve spisingen. Da kunne den mest bare anes. Syntes heller det kjentes i pusten og som en rest oppe i ganen etterpå. Egentlig ble jeg ikke helt klok på hva jeg kjente og syntes. Noen av flakene hadde mye tydeligere ingefærsmak enn andre, mens etter noen munnfuller var det ganske vanskelig å definere hva jeg faktisk hadde spist. Da smakte det nesten bare chips med løk, salt og pepper.

Denne chipsen var okay. Sånn midt på treet og helt grei. Helhetsinntrykket minnet meg på en artig måte litt mer om mat enn mange andre chipssorter gjør, men det var ikke så godt at jeg automatisk fikk lyst på et flak til, og et flak til…  Mulig det rett og slett var psykisk. Chips med et hint av sushi er liksom ikke helt min greie.

Selv om resten av denne chipsposen blir med til gutta på jobben i morra, må jeg gi litt cred til Sørlandschips for en kreativ ide. Det kan ikke være bare lett å stadig skulle trylle fram spennende kryddesammensetninger som treffer hos forbrukerne. -Videre kan det godt hende mange liker dette her.
Da jeg var yngre var jeg veldig glad i Sørlandschips, men de siste 5-6 årene har ikke smakene deres truffet meg i særlig grad. Men som så mange andre er jeg en periodespiser, så det er mulig det snur igjen med tiden? Kanskje de kommer med noe nytt og spennende til slippet i uke åtte som er mer i min gate? Vi får sjå. Denne posen blir det i alle fall ikke gjenkjøp av.

Gjenkjøp: Nei

4 Responses to Sørlandschips med Havsalt & Ingefær

  • Ingen overraskelse at jeg styrte unna denne, selvom det var både interessant og »bold». Selvom jeg opprinnelig er fra et land hvor ingefær er mye brukt i mat/snacks o.l så har aldri jeg selv fått sansen for det, kunne ikke tenke meg at så mange nordmenn ville like det heller..

  • Må prøve hvis jeg ser den.
    Elsker ingerfær i mat og drikke, og siden jeg ikke liker sushi så slipper jeg den assosiasjonen 🙂
    Men mulig det ikke blir gjenkjøp på meg heller da…

    • Blir spennende å høre hva du synes. Hvis du er glad i ingefær kan det fort hende du synes den smaken er for svak. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.