Iskake klar til pynting fra Diplom-Is

I høst kom Diplom-Is med en nyhet som jeg har gått litt og ventet på en anledning til å teste. En ren og urørt iskake klar til pynting. Det er så enkelt at det nesten er pinlig, men samtidig så smart og morsomt. Det viser at man ikke alltid må være ekstrem eller usannsynlig kreativ når man skal lansere noe nytt. – Man må bare ha den rette ideen.

Jeg kjøpte denne på Coop Extra, men regner med at de har den flere steder hvor det selges Diplom-Is.

Jeg savnet litt info på emballasjen om hvordan man enklest mulig skulle få isblokken ut av esken. Det er et markert “lokk” man kan åpne, og klaffer på hver kortende, men allikevel kløna jeg en del når jeg skulle få blokken over på fatet. Isen satt veldig godt fast i pappen, dermed var det ikke bare å velve den over slik jeg trodde. Og om jeg hadde begynt å pirke med en kniv ville det jo blitt hakk i selve isen. Det hadde ikke blitt så pent. Etter litt forsiktig risting fikk jeg den til slutt ut, og ble overrasket over hvor fort den begynte å smelte i kontakt med fatet. Så dumt da. Kanskje man burde bruke et fat som har stått en time i fryser’n? Mitt var romtemperert.

OK, da var det bare å sette i gang. Man kan jo pynte akkurat slik man vil, og det var flere kreative forslag på esken. Vi hadde den faktisk som dessert til barna på nyttårsaften, og la derfor bare kjapt på litt juleskum og kakestrøssel. Sammen med jordbær ble det så bra så. Hadde jeg hatt bedre tid, ville jeg lagt ned litt mer innsats, men dette bare fiksa vi etter at kalkunen var fortært og alle ventet på dessert. Ikke så smart egentlig. Neste gang pynter jeg den heller på forhånd og lar den stå ferdig dekorert på fatet i fryseboksen mens vi spiser middag. Mye mindre stress for vertinnen. 😉

Kaken var god den, ingen overraskelser hva gjelder smak. Det er også et utrolig trygt valg når man skal ha barn på besøk, -de aller fleste liker ren vaniljeis. Og tenk så mye artig man kan lagt av en slik blokk eller to.
Alle fire barna som var her ble i alle fall fornøyde og det aller meste ble spist opp.

Jeg skulle ønske det var en bedre mekanisme for å få isen ut av emballasjen, men skal prøve den en gang til og se om jeg får det bedre til da. Har allerede en til i fryser’n. Før jeg har gjort et nytt forsøk er det ikke helt rettferdig å være alt for kritisk. Det kan fort hende det bare var jeg som var ekstra klumsete i testøyeblikket siden gjestene satt rundt spisebordet og ventet på desserten.  Skal innrømme at jeg var en smule stressa.

Selv om jeg har hørt diverse innvendinger mot denne blokka, f.eks at man like gjerne kan snu en toliter is på hodet og bare pynte den, synes jeg dette var en fin nyhet. Håper den blir værende i isdisken. Kaken var nett og fin i størrelsen og mye mer elegant enn jeg tror en toliters klump på fat vil være. Jeg sier ja til gjenkjøp, og gir tommel opp til produktutvikleren hos Diplom-Is som hadde denne enkle, men geniale ideen.

Gjenkjøp: Ja 

 

3 thoughts on “Iskake klar til pynting fra Diplom-Is”

  1. Denne må jeg teste, kombinert med alt istilbehøret jeg har fra Rema 🙂 Lykken Salt Karamell som kom i fjor har vi allerede hatt flere gjenkjøp på her i huset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.