Dagligvarebloggen

Regnbuefudge fra Mors hjemmebakte

Da jeg skrev innleggene om gulrotmuffins og ostekrem her for noen uker siden, var intensjonen å også lage et innlegg om kakepynten jeg brukte. Sånn i samme slengen. Men så kom jeg aldri så langt, og svisj gikk ukene. Slik de alltid gjør før jul. Men her ser dere altså boksen med pynt; Regnbuefudge fra Mors hjemmebakte. Og den var så god!

Vanligvis synes jeg kakepynt smaker sukker og bare sukker. All right, kanskje sukker med et svakt snev av noe kunstig som minner om tutti frutti, men det er bare akkurat i det man tygger igjennom. -Om man kjenner ordentlig godt etter. Så smelter det og dunster bort og man sitter aldri igjen med noe egen tydelig smak i munnen etter at pynten er fortært. Det er eventuelt bare kaken som gir ettersmak. Slik var det ikke her. Og det er derfor denne pynten  må få et eget innlegg. Den smakte nemlig noe. Den kjentes som en form for fruktig godteri, med et litt syrlig innslag, og kunne egentlig minne om små jellybeans eller fruktpastiller. Jeg så at en av dere kommenterte på Instagram at de minnet om de gamle Tusenfrydpastillene fra Nidar og det kan jeg være enig i. Det smakte ikke helt slik, men litt i samme gate. Konsistensen var mjuk og på grensen til seig å tygge igjennom, så også den var annerledes enn «vanlig» kakestrø. Syntes det passet bra å kalle den fudge. Dette er bitte små, vanedannende fudgebiter.

Nå i kveld har jeg sikkert maula i meg ti munnfuller rett fra hånden mens jeg har skrevet dette innlegget. Måtte liksom hele tiden kjenne etter hvordan smaken er. Og jeg gjentar; den er god.

Som dere skjønner kommer jeg til å kjøpe flere slike når boksen vi har er tom. Lurer på om de duger som pynt på pepperkaker etter hvert også? Må prøve. Husker ikke om jeg har sett dem på Meny, tror det, men de har dem i alle fall både på Mega og Coop Extra.

Gjenkjøp: Ja

4 Responses to Regnbuefudge fra Mors hjemmebakte

  • Disse må jo passe ypperlig til å pynte pepperkakehus med også! Særlig om en vil lage mindre detaljer som vinduskarm osv! Takk for tips, og takk til deg som stadig oppdaterer bloggen. Jeg syntes det er utrolig gøy at det er flere «nerder» som meg der ute som lar seg oppta såpass mye av nye produkter 😀

  • Ja, dette ser jo ut som godt. Men hvis de er så gode, overdøver de ikke baksten litt? Altså litt sånn som da jeg var 12 og var i 4H og hadde baking som kurs. Da pyntet jeg bløtkaka med seigmenn og slikt, for det var jo snop. Og det var jo snopet som var godt, ikke kaka. Seigmennene tok kaka, altså!

    • Overdøver ikke i det hele tatt. Det er noe helt annet med Seigmenn og Nonstop altså. De tar alt for mye fokus 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.