Dagligvarebloggen

Saftige Biffboller med krydret bearnaise fra Toro

Det er ikke så ofte jeg har ferdigretter til middag. Innimellom passer det imidlertid veldig greit å spise noe man slipper å lage først, bare varme opp i full fart. Og på lørdag dukket det plutselig opp en slik anledning, så da smakte jeg Biffboller med krydret bearnaise fra Toro.

Biffboller hørtes unektelig mye mer eksklusivt ut enn kjøttboller, så jeg var optimist.

Retten besto av fire ganske store kjøttboller i bearnaise, og i kammeret ved siden av fikk man en ca 50/50 blanding med gulrøtter og potetbiter. Hele skålen kunne varmes tre minutter i mikrobølgeovnen, men siden jeg ikke lengre har micro la jeg den i vannbad på komfyren. Må forresten gi tommel opp for at det var to rom i begeret. Da slipper man at de ulike delen blandes til et udelikat sammensurium.

Etter ca ti minutter var maten klar. Jeg rørte litt rundt og la det over på en liten tallerken. Syntes det gjorde inntrykket hakket mer innbydende enn å spise fra plastbegeret.

Biffbollene var ganske kompakte i konsistensen. Først syntes jeg det virket lite med fire, men siden de var så tette mettet de mer enn antatt. Bra med smak hadde de også, – uten å kjennes sterke eller for pepret, men jeg ble ikke kjempeimponert. Vil kalle dem helt greie, etanes, og gjennomsnittlig gode. Sausen, som jeg først tok ganske lite av for å ikke drukne biffbollene smakte for meg som ordinær bearnaise. Det er godt mulig den var ekstra krydret, men så lite bearnaise jeg spiser, var jeg ikke i stand til å kjenne igjen det. Den var all right i alle fall.

Potetene var heller skuffende. Litt grå og ganske daue. De kjentes OK på gaffelen sammen med en biffbollebit, men alene var de smakløse og usjarmerende. Gulrøttene, som det var i overkant mange av smakte heller ikke så mye. Litt stusslige de også.

Som dere skjønner ble jeg ikke kjempebegeistret her. Sorry, men jeg må få være ærlig. Jeg synes det finnes mange andre ferdigretter, både fra Toro og andre, som smaker bedre enn denne her. Kommer derfor ikke til å kjøpe den igjen.

Gjenkjøp: Nei

 

7 Responses to Saftige Biffboller med krydret bearnaise fra Toro

  • Tre nye typer dent. Dent crunch kommer i små pastillesker. Jeg har allerede testet den oransje, så håper du tester de to andre. Det er myke pastiller, men harde utenpå. Morsom vri 🙂

  • Enig med anmeldelsen. Jeg prøvde den også og likte den ikke. Synes jeg lager mye bedre selv for billigere og sikkert like raskt som å varme i mikroen.

  • Denne synes jeg var veldig tam og kjedelig.. Vil heller anbefale Arne Brimi’s Viltboller. De er litt tamme på smak, men et langt bedre alternativ 🙂

  • Bra at Toro i det minste har vett til å dele inn i to bur, slik at ikke alt blir lapskaus! Det som undrer meg mest her er bruken av uttrykket «biffboller» – hva i all verden er det? En av mine kjepphester er at nordmenn stadig bommer på oversettelsen av engelsk «beef» – jeg har sett utallige beskrivelser der man faktisk ikke oversetter, og tror at «beef» er «biff». F.eks. at man får «biffgryte» når det på engelsk står «beef stew», i virkeligheten er jo det snakk om oksegryte – «beef» er altså storfekjøtt, ikke «biff». Det står at Toro har benyttet storfekjøtt, ikke biff (f.eks. entrecote) i bollene, så dette er veldig misvisende. Jeg mistenker at den dårlige oversettelsen på en eller annen måte, bevisst eller ubevisst, spiller inn….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.