Korma fra Santa Maria

Vi er ganske dårlige på asiatiske retter her i huset. Både barna og jeg synes fort maten blir for sterk og spesiell, og det rynkes lett på nesa om vi kjenner andre krydder enn salt i maten. Sånn for å sette det litt på spissen.
Allikevel synes vi innimellom det er greit med litt variasjon i middagene. Det er helt ok med noen andre smaker enn potet og brun saus. Så da klinker vi til og velger de mildeste sortene vi kan finne av halveksotiske alternativer. Og et av dem er Korma. Ei av jentene mine er helt utrolig glad i nanbrød, og skal vi spise det må vi nesten ha noe indisk ved siden av. Og på Coop hadde de nå få fått inn en litt ny variant av Kormaen fra Santa Maria. Ser her.

Det var i alle fall nytt glass, og siden det sto “New” på etiketten, antok jeg at det måtte være en forbedret utgave.

Vi prøvde, og jeg kan ikke påstå jeg reagere veldig på hverken utseende på sausen, duften eller fremgangsmåten.

Det luktet svakt, klassisk indisk, slik man forventer fra en slik mild saus.

Jeg stekte kylling, helte over sausen og litt vann, og lot det surre som etiketten ba om. Det er jo en fryktelig lettvint middagsløsning dette her. Kjøkkenet fyltes av forventet duft, og vi var klare for middag.

Maten smakte ganske som antatt. Typisk norsk-indisk. Akkurat nok smak, men ingen brann i tannkjøttet eller tårer i øynene. Allikevel kjente jeg smaken godt bak i ganen og gjennom pusten i nesa. Perfekt for oss – tulleindisk for andre. Eldstejenta lurte på hva som egentlig var nytt. Hun mente det ikke var noe spesielt med sausen, bare vanlig indisk som vi pleier å ha når vi har nanbrød, og så var hun glad for at det ikke var sterkt.

Og jeg var enig. Så hva var egentlig nytt? Nettsiden til Santa Maria viste fortsatt det gamle glasset, men etter litt googling fant jeg ut at da har kuttet på både salt og sukker i oppskriften i de nye glassene. Og slike oppgraderinger må man jo applaudere. Særlig når de har klart å få det til uten at vi reagerte på smaken. Så der har dere grunnen til at jeg nevner sausen her på bloggen. Helt greit å få i seg mindre sukker til middag. I det daglige tenker jeg liksom ikke over at det til og med er sukker i middagsmat. Vekk med det.
Kan til slutt ta med at det nesten var litt mye saus til angitt mengde kylling i dette glasset. I hvertfall etter vår smak. Så det holder sikkert til enda litt mer kjøtt om man trenger en større mengde mat /mer enn fire porsjoner.

Det kan godt hende jeg kjøper dette glasset igjen. En god middagsbase er min venn i en travel hverdag.

Gjenkjøp: Kan godt hende

2 thoughts on “Korma fra Santa Maria”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.