Dagligvarebloggen

Chicken Taco Spice Mix fra Santa Maria

Det har vært tacohelg igjen, og jeg tenkte jeg skulle tipse om en liten kryddernyhet fra Santa Maria. De har kommet med et eget krydder for oss som liker kylling i taco’n, nemlig Chicken Taco Spice Mix.

Skulle nesten tro Santa Mariafolkene hadde vært flue på veggen hjemme hos oss diverse fredager før de utviklet dette krydderet. Her er det nemlig en evig diskusjon om vi skal ha kjøttdeig eller kylling til taco’n. Barna vil ha kjøttdeig, jeg vil ha kylling. Som regel vinner barna, særlig siden de gjerne også har små gjester som også foretrekker kjøttdeig, men nå og da får jeg også viljen min. Noen ganger bruker vi da den der Crispy Chicken kryddermixsen (den her), -den synes jeg er helt super, men nå har det også kommet et egent, vanlig krydderalternativ til kyllingbruk. Spennende.

Det lignet veldig på helt vanlig tacokrydder, og det duftet også veldig likt. Allikevel var det som om det var litt mindre stikkende. Litt rundere på et vis.

Fremgangsmåten var også som når man bruker ordinært krydder (på kjøttdeig). Man bruner kyllingen, tilsetter krydderet og litt vann, og lar det så steke i fem minutter.

Det luktet taco under tilberedingen, men ikke på en sterk måte. Synes også duften var i blandet et snev av grillkrydder, men mulig jeg bare var overivrig etter å snuse inn forskjeller fra det krydderet vi vanligvis bruker.

OK, la oss være ærlige. Krydderet var godt, men det smakte ikke veldig annerledes enn annet tacokrydder. Tror man må være ordentlig krydderkjenner for å merke mye forskjell. Allikevel tør jeg påstå at dette var litt mildere, og akkurat som duften, hadde også smaken noe grillkrydderaktig ved seg. Det var egentlig all right. Jeg synes nemlig det vanlige tacokrydderet har en tendens til å være litt skarpt. -Særlig hvis man bruker anbefalt mengde. Sikkert på grunn av chilien. Men her var det i følge nettsiden til Santa Maria bare bruk mild chili. Det passer jo bra for både barn og krydderpyser som meg. Krydderet skal heller ikke være tilsatt sukker, og det synes jeg er positivt. Skrell bort sukkeret der det er mulig.

Jeg tror faktisk jeg sier ja til gjenkjøp jeg. Og siden både barna og jeg likte smaken såpass bra, kommer jeg til å snikprøve den på kjøttdeig også. Og så må jeg jo si jeg er spent på om det faktisk er marked for en slik egen kryddermix for kyllingtaco. Det finnes jo så utrolig mange kryddervarianter fra før. Time will show.

Posen selges hos Marked.no (og sikkert mange andre steder også), og der har de også fått en pose med krydder til fisketaco. Gi meg et pip hvis noen har testet det. 😀

Gjenkjøp: Ja

4 Responses to Chicken Taco Spice Mix fra Santa Maria

  • Vi bruker alltid kryddermiksen med røyka grillsmak fra Old El Paso når vi har kyllingtaco. Elsker den! Kan anbefale den. Men den er ikke så barnevennlig, litt sterk (sier jeg som er ei pingle)

  • Må testes! 🙂 Hehe, tenkte mens jeg leste at jeg måtte spørre om du hadde testet fisketacoen også, men så hadde du spurt om akkurat det samme på slutten. 🙂 Jeg kjenner jeg er litt ambivalent til om fisketaco høres godt ut eller ikke. Liker generelt fisk bedre enn kjøtt, men fisk i taco? Litt skeptisk. Samtidig kan det jo hende det er godt. Hmmmm…
    Har du testa helnøtt toffee enda?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.