Walters Karamell fra Freia

En av nyhetene som har vært mest omtalt før dette slippet tror jeg må være Walters Karamell. Den nye storplaten fra Freia som er en slags videreutvikling av Walters Mandler. Sjokoladen inneholder sprø karamell, røstede mandler og havsalt, og har vært i salg i Freiabutikken på Karl Johan siden 1. september. De siste dagene har den også dukket opp både på Coop og Meny. Og sikkert flere andre steder også.

Jeg var så heldig å få ei plate av en supersnill nabo som vet jeg har dilla på nyheter, og vi klarte bare ikke legge den bort til lørdag. Vi måtte smake med en gang.

Rett etter åpning syntes jeg nesten det luktet litt Fruktnøtt. Det er imidlertid verken rosiner eller nøtter i denne her, så det var nok bare duften av freiasjokoladen som spilte meg et puss.

Tok meg så en bit og ble sånn passe imponert. Den var helt all right, men ikke noe mer. Først kjente jeg så klart smaken av sjokolade, men i tillegg kom et litt flatt preg som omsluttet den rene sjokoladesmaken. Et søtt, dekkende Walterpreg. Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det. Greit nok, det gjorde ikke noe. Man fikk bare en litt annen smak enn forventet oppe i ganen. Så begynte jeg å tygge, og da kjentes karamellen og mandlene umiddelbart. Mandelsmaken var ikke til å ta feil av, men siden bitene var veldig små, syntes jeg ikke de ga så mye smak totalt sett. Karamellen preget derimot smaksbildet ganske tydelig. Det var nok de bitene som gjordet inntrykket så søtt. De satte seg liksom litt seigt i tennene mens man tygde opp sjokoladen og mandelbitene, og forsvant ikke før resten var tygd unna. Må si jeg liker mjuk og flytende karamell bedre enn disse sprø bitene, men det er som vanlig bare min subjektive preferanse. Innimellom kom havsaltet fram ganske tydelig, og det gjorde at sjokoladen minnet litt om den store Kvikk Lunsjplaten fra Freia. -Som for øvrig er bedre enn denne her.

Jeg tror ikke det blir gjenkjøp av Walters Karamell fra oss. Den var for søt, knusprig og knasig. Jeg tror heller ikke den kommer til å vare så mange år, den blir for lik både KvikkLunsjplaten og Smilplaten. Og jeg synes begge de smaker bedre enn denne. Det har jo også vært gjort forsøk på å bruke merkenavnet og lansere andre Walterprodukter enn den originale Walters Mandler tidligere, men de har forsvunnet etter en stund .
Hva synes dere om denne her? Noen som er enige med meg, eller har dere trua?

Tidligere innlegg:
Walters No 156 her.
Walters Drasje her.

Gjenkjøp: Nei

 

10 thoughts on “Walters Karamell fra Freia”

  1. Hm, ja, jeg synes all sjokolade, inkludert disse platene fra Freia, blir bare søtere og kvalmere for hvert år.. Har etter hvert gitt opp å smake på disse nyhetene, så greit med advarsel her. Holder meg til Helnøtt, jeg….

  2. Håper virkelig ikke at denne skal erstatte walters mandler, som har vært min desiderte favoritt. Denne smakte for lite sjokolade, da karamell smaken overdøver veldig. Og litt sånn brent karamell smak. For mye knas, salt og karamell som setter seg fast i tennene.
    Orginal Walters mandler bør ikke fikses på!!

  3. Denne blir min lørdagsfavoritt fremover! Jeg syntes karamellbitene i den blandet med mandlene var himmelsk. Nam!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.