Milk Chocolate Caramel and Sea Salt fra Sirius

Yay, endelig en nyhet. Og en sjokoladenyhet attpåtil. Det var jammen på tide.
På Circkel K hadde de som dere ser fått inn disse små sjokoladebarene fra Sirius; Milk Chocolate Caramel and Sea Salt. En snerten liten sak på 46 gram.

Alle produktene jeg har smakt fra Sirius så langt har inneholdt lakris i en eller annen form eller mengde. Synes derfor det var spennende at de nå har kommet med et lakrisfritt produkt. – Sånn for oss som ikke slår stiften av begeistring for lakris, mener jeg. Dette er en lys sjokoladebar med småbiter av hard karamell og havsalt, altså ikke et eneste lite spor av lakris i det hele tatt. Nice.

Jeg smakte forsiktig på første bit. Og oisann. Her var det virkelig ingen tvil om at sjokoladen inneholdt karamell. Totalinntrykket minnet meg veldig om smørmalt, hvis det sier dere noe? Altså som sjokolade kombinert med karamelldrops. Akkurat som Donaldkjærligheten man kunne kjøpe for mange år siden. Vet ikke om flere husker den, men det var hard karamell med sjokolade utenpå, inni et gult, litt vokset papir. Karamellbitene her var ganske knasende og rett som det var kom man borti et av saltinnsalgene. Og saltet var t y d e l i g. Jeg ble nesten litt overrasket over intensiteten og hvordan saltet plutselig tok over for de andre smakene i munnen. Ofte har jo sjokolader bare et hint av havsalt, sånn som kan kjennes om man har flaks med biten man tar, eller om man tygger på rett sted. Men her, her var saltet en ingrediens fullt på høyde med karamellen. Måtte kjenne litt etter, men jeg synes det fungerte bra. Havsaltet utgjorde en velkommen kontrast til den søte sjokoladen og de knekkaktige karamellbitene.

Det har forresten vært artig å følge utviklingen til Siriusproduktene her i Norge. Husker første gang jeg så posene med sjokolade- og lakriskuler litt halvgjemt i ei hylle på Mega i Hønefoss. Da hadde emballasjen det gamle designet og skrek vel ikke kjempehøyt mot meg fra reolen. Selv om de fristet nok til å prøves da også. Siden den gang har heldigvis alle posene fått en ansiktsløftning og nå skal tydeligvis også barene få dette rene designet med de islandske stripene i hjørnet. Tror det var et smart trekk.

Vel, tilbake til sjokoladebaren med karamell og havsalt. Det må være lov å si at sjokoladen var søt. Faktisk så søt at man nesten får nå-får-jeg-hull-i-tennene-følelsen når man spiser. Men det går het greit siden saltet kicker inn her og der, og siden sjokoladen ikke er større enn den er. Størrelsen var ganske optimalt tilpasset smaken. Sikkert med overlegg.

Som jeg har skrevet før kjøper jeg ikke så ofte sjokoladebarer bare til meg selv. Jeg liker bedre snop i poser som kan settes fram i skåler og deles med andre. Men om jeg skal kjøpe meg en sjokkis i farta en gang kan jeg godt velge denne igjen. Den var ikke dum. Foreløpig har jeg bare sett den på Circle K, men jeg antar at den dukker opp i matbutikkene også i uke 38. La oss krysse fingre.

Gjenkjøp: Ja

 

8 thoughts on “Milk Chocolate Caramel and Sea Salt fra Sirius”

  1. Hørtes ut som en sjokolade etter min smak – elsker kombinasjonen av søt og salt 🙂 Hvordan vil si den er sammenlignet med Freia’s langplate med karamell og havsalt? Er den bedre?

    1. Ganske annerledes. Søtere sjokolade, hardere og mer knasende karamell og mye tydeligere salt. Du får ta en smak 🙂

    1. Jeg skriver at den var søt, men ikke for søt. Og det var masse salt, mye mer enn forventet i en slik sjokolade. Men nettopp det sammen med det søte, -og størrelsen som jeg også kommenterer, gjør at det fungerte bra. Bare prøv. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.