Junior Fløtemysost fra Tine

Kom på at jeg ikke har nevnt en nye Junior Fløtemysosten fra Tine her enda. Den kom i mai og dere har helt sikkert sett den i butikken. Veldig kul emballasje forresten.

Som man forstår fra både navnet og den glade innpakningen er dette en fløtemysost først og fremst laget for barn. Nærmere bestemt «barn i vekst» som Tine skriver på sin hjemmeside. Den er laget av kumelk, og dermed mild og barnevennlig i smaken. Videre er den tilsatt jern, men ikke tilsatt sukker. Alt sukkeret som er i osten skal komme fra melken som er brukt til å lage den. Dette hørtes jo bra ut, eller hva?

Siden jeg ikke først og fremst er i denne ostemålgruppen, måtte jeg få litt testassistanse. Og denne gangen var medsmakerne litt yngre enn det jentene mine er.

Det trengtes ikke mange biter før dommen var klar. Dette var en god brunost som smakte «vanlig» med litt mer melk, mente den ene. Yngste tester mente også at den smakte «vanlig», men i tillegg smakte det som prim med litt mer fløte. Som voksen må jeg si at jeg også syntes det smakte tilnærmet ordinær fløtemysost, men konsistensen var litt tørrere enn vanlig. Kanskje fordi den er tilsatt jern? Uansett var dette en helt okay brunost med passe mye smak. Fersk og fin.

I følge de små hjelperne var dette en ost som fint kunne kjøpes mange flere ganger, så da blir det ja til gjenkjøp. Blir spennende å se om det er marked for den så den varer. 🙂

Gjenkjøp: Ja

 

4 thoughts on “Junior Fløtemysost fra Tine”

 1. Takk for hyggelig omtale!
  Psst. Du har også med all sannsynlighet nytte av den nye brunosten, vi har bare ikke lov til å si det… Jernberiking er nemlig kun tillatt til barn…
  Hilsen merkevaresjefen

  1. Ahaa, ja da får jeg spise, litt ekstra jern skader ikke det.
   Og så hyggelig at du tok deg tid til å kommentere. 🙂

 2. Jeg har letet etter denne brunosten i flere butikker men finner den ikke,jeg har jernmangel og må ha ekstra b12, som jeg ser har denne brunosten det, så hvor kan jeg finne den, bor i Bodø, Rema og coop har den ikke på min nærbutikk, er det store matbutikker som fører den
  trodde den fantes i alle butikker som fører tine produkter, men det gjør den ikke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.