Dagligvarebloggen

L’Atelier sjokolade fra Nestlé

Siden det er onsdag, også kjent som lillelørdag, har jeg tillatt meg å smake på en av de nye sjokoladene fra Nestlé nå i kveld.

De har nettopp lansert en litt eksklusiv serie med det jeg kaller voksensjokolader, L’Atelier heter den, og på Meny hadde de fått inn to sorter. Mener imidlertid jeg har hørt at det finnes tre ulike varianter, noen som vet?

Liker sjokolader i eske. Det løfter automatisk produktet et lite hakk på eksklusivitetsskalaen.
Disse her hadde faktisk et lite lokk øverst som kunne vippes opp også, slik at man enkelt kan putte sjokoladen tilbake og lukke igjen om man ikke spiser opp alt med en gang. Smart.
-Men hvem er det egentlig som klarer å legge bort noe sånt etter å ha tatt bare to biter? Mulig Nestlé overvurderer kundene sine en smule der altså.

Jeg valgte å prøve den lyse varianten nå i kveld. Den inneholder mandler, hasselnøtter og tranebær, og man må vel kunne kalle det en relativt trygg og sikker smakskombinasjon.

Inni esken var sjokoladen innpakket i sølvpapir. Slik emballasje gir meg alltid litt fornemmelser av utlandet. Fikk nesten feriefølelse her jeg sitter.

Som dere ser var sjokoladen delt inn i ganske rause biter, og både nøttene, mandlene og bærene var godt synlige. Jeg tok meg en bit, og tenkte umiddelbart «avansert Fruktnøtt».
Sjokoladen var ordentlig god den, mjuk og glatt i konsistensen, og akkurat i det jeg to en bit i munnen, smakte den nesten nougat. Antagelig fordi man kjenner smaken av hasselnøtt sammen med sjokoladen. Nougatfølelsen forsvant igjen ganske fort altså, og da kjentes bare fin sjokolade med nøtter og bær. Store biter av nøtter og bær må jeg legge til. Tranebærene satte seg litt i tennene, slik rosinene gjør på Fruktnøtt, og da mener jeg på en god måte. Så blir noe av smaken bevart litt etter at man har svelget munnfullen sin også.

Det er ikke så mye mer å si om denne sjokolade. Tror dere skjønner tegninga, den var farlig god. Den kjentes ikke for søt selv om den var lys og det var MYE sjokolade i hver bit.
Kan gjerne kjøpe den igjen, og gleder meg til å smake den mørke varianten også.

Gjenkjøp: Kan godt hende

2 Responses to L’Atelier sjokolade fra Nestlé

  • Hei, har nettopp sett reklame på denne sjokoladen, og den ser lekker ut, så tenker å kjøpe den. Men hvilke butikker får man kjøpt den i?? På forhånd takk for svar! MVH Birgit T.O. L.

    • De har den på Meny, bildet her er fra Meny på Sandvika Storsenter. Det kan jo tenkes de har den på Mega også, men jeg kan ikke huske å ha sett den i noen av billigkjedene. Nå fikk jeg forresten lyst til å smake en av de andre variantene også, så takk for påminnelsen. Håper du finner den. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *