Økologisk og lettkokte havregryn fra Møllerens

Ser at det stadig er reklame for havregryn fra Møllerens på TV om dagen. De kom jo med en hel liten havregrynserie i februar, med bilde av sjølveste Olaf Tufte på posene. Ikke dårlig. Oversikt over de forskjellige sortene finnes her, og vi har prøvd varianten som er økologisk og lettkokt.

Leste litt om samarbeidet mellom Tufte og Møllerens på hjemmesiden til sistnevnte, og målet med denne havregrynserien skal være å tilby oss forbrukere norsk havre av høyeste kvalitet. Grynene, som forresten kommer fra Solør, skal være fyldige og smakfulle, inneholde lite væske og være varmebehandlet for å få en nøtteaktig og god smak. Hørtes jo feiende flott ut det, men jeg hadde uansett en ganske nøktern innstiling da vi skulle smake. Vi snakker om havregryn. Hvor voldsomt kunne de egentlig skille seg fra andre havregryn?


Ferdig grøt på 3 minutter – veldig praktisk.

Her i huset bruker vi faktisk overraskende mye havregryn. Jeg tror liksom ikke det går så mye, men oppdager stadig at jeg må skrive det på handlelisten. Selvfølgelig brukes det til å koke havregrøt av, og de siste årene har jeg blitt flinkere til å snike inn noen gryn i både vaffelrøre, pannekakerøre og rundstykkedeigen. Synes det setter god smak, og i tillegg bidrar så klart grynene til mer metthetsfølelse. Tommel opp for det. Og hver morgen, og noen ganger kveld, spiser lillemor havregryn i yoghurten sin. Så ja, det går en del.
Ser pakken er merket med både nøkkelhull og Nyt Norge og det er jo fint. Flott med økologiske gryn, og supert at grøten er ferdigkokt på 3 minutter. Men gryn er fortsatt gryn. 😀

Jeg kan dessverre ikke si jeg kjente noe nevneverdig forskjell på smaken til disse grynene og andre typer havregryn. Beklager så meget. De smakte godt, så absolutt, de ble ikke vasne når jeg kokte grøt på dem, og de passet fin-fint i yoghurten. Helt supert. Men noen havregrynopplevelse utenom det vanlige kan jeg ikke skryte av at de ga. Kanskje noen av dere grynkjennere der ute er av en annen oppfatning? Jeg kjøper uansett gjerne en slik pakke igjen.

Gjenkjøp: Ja, sikkert

2 thoughts on “Økologisk og lettkokte havregryn fra Møllerens”

  1. Vet ikke om du har sett det, men narvesen har fått inn bla en liten stratosbar med Litago og en limited edition daim med appelsin 🙂

    1. Ååå, nei visste ikke at Stratosen var i salg enda! Takk takk – jeg må dra innom i morgen.
      Og den Daimen visste jeg fantes i Sverige og har krysset fingrene for at den skulle komme hit. Hurra – takk for tips!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.