80% Bringebær fra Nora

Jeg lar meg stadig forundre over hvor hyppig det kommer syltetøynyheter. For meg er syltetøy et veldig standard, ferdig definert produkt, og det er en grense for hvor mange sprell man kan gjøre med det. Vi snakker moste, kokte bær på glass. Ikke noe mer. Men oppskrifter endres, bærprosenten øker og sukkermengden minsker. Nye glass dukker opp i hyllene. Veldig fint det altså, hatten av for de som finjusterer og flikker på sammensetningen så vi forbrukere skal få enda bedre pålegg på brødskivene våre. Men det overrasker meg nesten at de gidder.

De siste gangene vi har hatt pannekaker har vi spist dette syltetøyet; 80% Bringebær Uten Tilsatt Sukker fra Nora. Glassene kom i butikkene i februar, og jeg har sett at det finnes tilsvarende i både jordbær og blåbær også.

Jeg er alltid spent når jeg skal smake produktene uten sukker. Frykter at det vil være for surt til å være godt. Her er det imidlertid benyttet andre søstoff, selvfølgelig i tillegg til det naturlige sukkeret fra bærene, så surhet eller for syrlig smak var ikke noe tema. Bra det.

Jeg synes dette kjennes som helt ordinært, typisk kokt syltetøy. Verken mer eller mindre. Det er flott at det er mye bær, og det er absolutt helt okay smak, men jeg savner faktisk litt friskhet. Sånn som det kjølte syltetøyet til Nora har. Mmm, det er godt det. I en klasse for seg. Riktig nok har det 10% mindre bær enn dette, men smaken er mye bedre. Det begynner imidlertid å bli vanskelig å finne, håper virkelig ikke det går ut av produksjon.

Tibake til 80%’en. Helt greit syltetøy. Ikke for søtt, heller ikke surt. Ikke mer å berette. Det var lett å få åpnet lokket – et stor pluss, og glasset var passe stort. Vi rekker mao å spise opp hele før innholdet blir grått eller i verste fall muggent. Kan godt hende jeg kjøper et slikt glass igjen, men det blir ikke noen ny favoritt.

Gjenkjøp: Mulig

 

2 thoughts on “80% Bringebær fra Nora”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.