Tacosaus for single?

I likhet med tusenvis av andre nordmenn pleier også vi å kose oss med taco på fredager. Velfylte lefser og skjell går ned på høykant, og helgen er offisielt i gang. -Dere kjenner følelsen.💚
Og når måltidet er over og bordet ryddet, settes et åpnet, men fortsatt nesten stappfullt glass med tacosaus inn i kjøleskapet. Og der blir det stående til neste tacomåltid. Men innen den tid er jo innholdet egentlig for gammelt. Bakpå glasset står det at holdbarheten i kjøleskap bare er 3-4 dager etter åpning. Hva gjør man da? Det er jo ei uke til neste tacofredag.

For all del. Veldig ofte smaker sausen helt okay uken etter at glasset ble åpnet og kan hende uken deretter også. Da tar vi sjansen og spiser den. Ikke noe problem. Men noen ganger har sausen fått en mystisk bismak i løpet av uken, eller noen lite sjarmerende muggflekker på toppen. Da kvitter vi oss med den. Et nesten fullt glass med tacosaus.

Som dere sikkert skjønner lurer jeg nå veldig på hvorfor det ikke lages mindre glass med salsa og tacosaus? Det finnes jo så utrolig mange varianter, men nesten alle kommer i eksakt samme størrelse. Hvorfor er det ikke mulig for oss forbrukere å kjøpe en mindre enhet enn den standarden nesten alle merker tilbyr? Det kan da virkelig ikke bare være her i huset vi aldri greier å tømme et glass på den vanlige størrelsen til ett tacomåltid?

Jeg spiser vanligvis to-tre lefser, og bruker ikke så mye saus på hver porsjon. Jentene mine spiser bare mikroskopiske mengder tacosaus, og selv om vi rett som det er også har små og store venner på tacobesøk på fredager klarer vi sjelden å spise opp et helt glass med saus. Derfor hadde vært så fint om det fantes glass som var halvparten så store som dagens normal. Eller hva med små begre på bare en tredjedel av disse standardglassene? I disse tider med mye fokus på matsvinn burde det da absolutt være et alternativ? Det finnes jo noen litt større glass for dem som trenger slike mengder, hva med muligheten til å kunne velge nedover i størrelse også? Så slipper desiliter på desiliter med besk tacosaus å bli skyldt ut i vasken. Og nei, dette handler ikke om penger og pris. Mange tacosauser koster under en tier så det er ikke krise om jeg må kaste litt, men det er så unødvendig. Tenk så utrolig mange tacomåltider som spises her i landet hver uke. Hos oss bor vi faktisk tre personer, men hva med alle singelhusholdningene? Det er jo mange hundretusen i Norge som bor helt alene. De spiser vel også taco?

Jeg ønsker meg flere valgmuligheter i dagligvarehandelen og håper noen snart våger å lansere et mikroglass med tacosaus. En mengde tilpasset små husholdninger og single. Gleder meg til å skrive innlegg om det. 🌮

29 thoughts on “Tacosaus for single?”

  1. Aner faktisk ikke. Men det var ikke så dumt forslag altså. Slett ikke dumt.
   Men igjen, ønsker meg uansett mer å velge i. 🙂

  2. Det går helt fint å fryse ned tacosaus. Da jeg bodde hjemme var vi 5 som spiste som voksne på tacofredager, og spiste 2/3 glass. Etter middag ble glasset merket med dato og lagt i fryseren, og etter to fredager hadde vi frossen saus til en tredje. De frosne glassene var også greie å ha dersom det kom så mange ekstra munner på besøk at det trengtes litt mer enn et glass saus. Vi merket liten forskjell på fersk og frossen saus, selv om vi ofte tinte sausen i mikroen.

   For mindre familier er det sikkert lurt å fordele innholdet på flere små beholdere, for det er ikke bra å fryse og tine mat mange ganger.

 1. Er en enpersonshusholdning, men her er rester av tacosaus høyt verdsatt som fyll på ostesmørbrød, eller bare spist i en bolle med rester av tomat, agurk, og litt rømme.

 2. Smart forslag dette, men jeg vet ikke om det er så krise som du skal ha det til. Vi har hatt åpnede glass i kjøleskapet i nærmere to uker før de har mugnet, så jeg tror det handler om å få de raskt i kjøleskap! Så ser jeg en over foreslår fryser. Tåler glassene det? Eventuelt kunne man kanskje brukt en annen type emballasje? Kanskje kunne de laget tacosaus på tube (slik de har gjort med så mye annet)? Dette er definitivt en »kategori» det ikke har skjedd så mye i, så det er gøy du tar opp problematikken 🙂 Jeg synes du skal sende en mail til Old El Paso, Santa Maria eller Rema 1000 😀

  1. Neida, ikke noe krise. Og som jeg har skrevet kan vi også fint spise en saus som har vært åpnet i to uker. Men jeg synes det er rart at man ikke har valgmuligheten. Alle glass kommer jo i samme størrelse. Og ja, andre formater på emballasjen var definitivt et lurt forslag.
   Om man skal fryse en rest, hadde jeg nok tømt det over i en annen emballasje først. En liten tupper ware eller lign. Ja, må nok sende inn et forslag til produsentene etter hvert. 🙂

 3. Jeg er så enig med deg! Jeg er faktisk ikke så begeistret for taco, så her hjemme er det kun samboeren som bruker tacosaus. Et glass holder derfor leeenge – helt til produktet eventuelt er blitt dårlig. Det samme gjelder forøvrig også for pesto og liknende produkter som bør spises opp kort tid etter åpning.

 4. Dette har jeg tenkt mye på selv! Kjøper santa maria når det er 40% avslag på coopen her og det er eneste typen som det står 1-2 uker holdbarhet etter åpning, da har vi ihvertfall til to-tre tacomiddager 😛 Vi er bare to i husholdningen. Ble også glad når jeg oppdaget at de har 4 pk tacolefse fra santa maria så slipper vi å kaste så mye lefse når mannen foretrekker skjell.

  1. Ja, fint at man ikke må kaste så mye, og bra jeg ikke er den eneste som har tenkt på dette. Og ja, veldig greit å handle inn når det er 40%. 🙂

  2. Tortillas fryser jeg ned og bruker til wraps med grønnsaker, ost og skinke, kremost og laks og lignende. Eller som bunn med pesto, skinke, løk og ost. De er ikke like myke som ferske, men jeg må alltid ha en åpnet pakke i fryseren. Foretrekker First Price – de er tynnere og mindre i størrelsen 🙂

   1. Ja First Price sine er gode. Helt enig. Vi har faktisk aldri tortillas igjen etter et tacomåltid -de går unna. 🙂

 5. Helt enig, dette har jeg tenkt på mange ganger. Her i huset er vi bare to som spiser saus og vi spiser sjelden mer en halve glasset om gangen. For ikke å snakke om hvor irriterende det er å måtte tømme kjøleskapet for disse glassene når det har samlet seg 2-3 stk. Eller kanskje det bare er meg som «glemmer» å tømme dem ut hver eneste gang 😛

  Uansett, ja takk til mindre pakninger!

 6. Helt enig!

  Forresten, har du smakt tacosausen til Coop? Den er nederst til høyre på første bilde. Tacosaus blir aldri det samme igjen spør du meg, den er så god!

 7. Haldbarheits datoen bak på glaset ifølge opna tilstand, kunne vert betraktelig høgre. Her i huset er det kun sambuaren som bruker tacosaus, og når han har opna eit glass tacosaus har vi det glatt i kjøleskapet i 3-4 veker utan at det blir dårleg. Setter det lengst bak i kjøleskapet, så det har ein konstant lav temperatur, og er veldig nøyen på å kun bruke ei skei kvar gong, utan å «dobbeldyppe» 🙂

  1. Ja, veldig ofte er jo sausen holdbar mye lenge enn det står. Heldigvis. Jeg ønsker meg allikevel flere valgmuligheter. Og ja, viktig å ikke få noe annet søl oppi sausen, men det er ikke alltid like lett å få til det med flere barn rundt bordet. 🙂

 8. Er det så mange single som lager seg taco da? 😀 Dette er da mest for barnefamilier, i alle fall i helgene, vil jeg tro. Nå er jeg absolutt ingen fan av taco, men har vel registrert at et er litt mye saus i disse glassene, men det går jo fint å blande inn og koke inn i kjøttdeigblandingen? Ellers vil jeg tro at råvaren er så billig her at det antakelig koster mer å begynne med små glass – nye maskiner i produksjonslinje, nytt pakkeutstyr, mer krevende logistikk osv – som det er med så mange varer i våre dager. Litt synd det er slik, rent ressursmessig – du som har kontakter i mediene bør kontakte TV2 Matkontrollen eller andre.

  1. Klart single spiser taco. Finnes jo mange single med barn. Og ja, er klar over at det sikkert koster litt å få til mindre enheter, men som du sier er det sløsing med ressurser, og jeg ønsker meg uansett bedre utvalg. Ha ha, har virkelig ikke så mye kontakter i mediene, men spørs om jeg bør sende en mail til Matkontrollen ja. Godt tips!

 9. Savner også den Ekstra Sterke varianten som var før, den som heter Hot er ikke nevneverdig hot spør du meg.

 10. I dinner kit’ene til Santa Maria, er glasset med saus mindre. Var iallefall før. Dette burde de også solgt utenom

 11. Helt enig! Og det gjelder masse typer mat.. Alt for store mengder på masse til en en-persons husholdning.. Jeg ble singel for et par mnd siden, merker at jeg kaster myye mer mat nå enn da jeg var samboer. (Har ikke mulighet til å fryse ned, har ikke fryser.)

  1. Ja, det blir mye kasting. I hvertfall i starten. Det burde vært mulig å kjøpe mindre pakninger av veldig mange flere varer.

 12. Veldig enig med Lisa over her, dette gjelder for mange typer matvarer! Er selv student, med veldig begrenset frysekapasitet, uten muøighet til å skaffe meg noe mer for øyeblikket. Dette setter sine begrensinger og det er veldig synd. Mindre forpakninger er absolutt noe det burde oppfordres tiø dersom matsvinnet skal ned!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.