Mild Olivenolje fra Ybarra

På fredag skulle jeg bake foccacia, og fant ut at jeg skulle prøve denne flasken med Mild Olivenolje fra Ybarra. Vet ikke om den er helt ny, men kan faktisk ikke huske å ha sett den i butikken tidligere? Jeg har i hvertfall aldri hatt den i hus før, så da blir det innlegg.

Jeg er ikke veldig god på oljer. Har skjønt at det for noen er en helt egen vitenskap -og lidenskap, og at man nærmest kan utdanne seg innen olivenolje. Jeg er definitivt ikke der. Kjenner så klart forskjell på en ordentlig god olivenolje kontra noe skvip i sammenhenger der man dypper brød, sprinkler det over salater etc, men f.eks i en foccacia …not so much. Allikevel er det ingen tvil om at olivenlje setter smak, og når man skal servere til gjester med barn er det ikke alltid alle setter like stor pris på for utpreget smak av olivenolje. Derfor fant jeg ut at dette måtte være et lurt alternativ.

Det står på etiketten at oljen består av 80% raffinert og 20% extra virgin olivenolje, og at den er perfekt til steking og baking. Passet meg veldig bra akkurat på fredag. I tillegg ser jeg den er nøkkelhullmerket og anbefalt av LHL.

Syntes oljen duftet mildt og fint. Det kjentes så klart at det var olivenolje, men den var ikke så skrap at jeg måtte rykke tilbake etter å ha tatt en sniff. Så fint. Jeg målte opp og satte i gang med bakingen.

Forresten lekker og frisk blå kork, og fint at blåfargen gikk igjen på etiketten.

Og ja, syntes resultatet ble bra jeg. Saftig og fin foccacia, – det blir det jo alltid med slike oljemengder, og rund og god smak. Vi kjente fortsatt inntrykket av olivenolje, uten tvil, så man trenger ikke frykte at det ikke er tilstede selv om dett er en mild variant. Gleder meg til å prøve oljen til steking også, og kjøper sikkert ei flasken igjen når denne er tom.

Gjenkjøp: Ja

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.