Fine Rundstykker fra Toro

Jeg baker mye og ofte gjærbakst. Og jeg baker fra bunnen. Det er derfor veldig sjelden jeg har bruk for ferdigmikser på akkurat det området. Allikevel ville jeg veldig gjerne teste denne nyeste rundstykkemiksen fra Toro. Innimellom oppstår det jo situasjoner hvor juksebehov melder seg, og da er det greit å vite hvilke mikser som duger.

Og på søndag dukket det en fin testanledning. Fikk nærmest impulsbesøk til lunsj, og fant ut at jeg akkurat kom til å rekke å få ferdig et brett Tororundstykker.

Klassisk Torogul pose. Måtte så klart bruke den gule bakebollen. 😀

Miksen var lys og finmalt, og skal kun blandes ut med olje og vann. Gjær er allerede inkludert. Bra. Når man først skal bruke posemiks skal det være så enkelt som mulig. Men NB! Det står to ulike fremgangsmåter bakpå posen. En for de som har kjøkkenmaskin, og en for oss uten. Sukk. Jeg har fremdeles ikke noe slikt vidunder, og kommer nok heller ikke til å få det i overskuelig fremtid. Sverger derfor fortsatt til tradisjonell husmorkraft. Gikk helt fint det altså, men det er greit å være litt obs på forskjellen i fht vanntemperatur.

Etter elting og ti minutters heving var deigen klar til bruk. Den var lett og fin å jobbe med, men jeg måtte bruke litt ekstra mel for at det ikke skulle bli kliss. No problem, det har man jo alltid i hus uansett.

Når rundstykkene var ferdigtrillet skulle de etterheve en halvtime, og så inn i ovnen i ca tjue min.

Det duftet nydelig fra ovnen under steking og rundstykkene hevet seg bra. Så var de ferdige og jeg må si resultatet ble vellykket. Saftig og god konsistens og klassisk, god rundstykkesmak. Ikke for salt. Men så klart; nesten all fersk gjærbakst smaker digg. Ingen krangler vel på det? Derfor tok jeg dagenderpå-testen også, og hadde resterundstykker i nista på mandag. Og heldigvis, de var ikke blitt for tørre eller smakløse dagen etter, men var fortsatt helt duganes.

Dette er en miks jeg kommer til å kjøpe igjen. Sånn for å ha i skuffen til neste gang jeg plutselig får lunsjbesøk, eller f.eks finner ut at vi skal ha rundstykker ved siden av suppen til middag. Og ikke har tid til å bake ordentlig.

Lurer forresten på hva som blir neste miks fra Toro? Tenker hele tiden at nå er det ikke mer å finne på, nå har de miks for alt. Men så kommer de med noe nytt slipp etter slipp allikevel. Forresten, hva med focacciamiks? Det tror jeg ikke de har.

Gjenkjøp: Tror det

 

1 thought on “Fine Rundstykker fra Toro”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.