Poke med laks & quinoa fra Lerøy

Har skjønt at Poke er spådd å bli den nye it-maten, så i går måtte jeg prøve en ferdigvariant fra hurtighylla på Kiwi. Det er Lerøy som nettopp har lansert to pokevarianter; en med laks & quinoa og en med laks & byggryn. Jeg jøpte den med byggryn, og i tillegg til gryn og fisk, inneholdt den råkost fra gulrot og kål samt en liten pose ponzusaus. Og hvis noen lurer så er poke en rå fiskesalat med opprinnelse fra Hawaii.

Det ble ikke verdens beste bilder til dere her. Jeg smakte til lunsj på jobben, så jeg måtte knipse i lynfart med mobilen, men dere får i hvertfall et lite inntrykk.
Her er boksen min både foran og fra siden, den kosta forresten 50 kroner.

Konsistensen på råkosten var knasende og sprø. Den var ikke blitt blaut eller vassen av å ligge i boks og det er vel nesten en forutsetning for at slike produkter skal lykkes. Byggrynene var litt spretne og nesten poppende i munnen slik byggryn kan være, og fisken var deilig og frisk. Altså ikke noe å klage på her.
Og ja, det smakte utvilsomt godt, men også litt tamt og pregløst. I hvertfall før jeg helte på ponzusausen. Noen dråper av den hevet utvilsomt inntrykket mange hakk, og jeg dryppet på litt og litt etter hvert som jeg åt meg nedover i begeret. Men fortsatt kjentes totalen litt smal. Vet ikke helt hva som manglet, men jeg ble liksom ikke helt tilfreds. Mulig de ble litt mye råkost i forhold til fisk, eller kanskje det burde vært med et smakselement til? Kanskje avokado? Klarer ikke helt pinpointe hva jeg savnet.

Jeg ble sånn passe mett på en litt lett måte av denne salaten her. Og siden jeg ikke har spist akkurat poke før har jeg jo ingenting å sammenligne den med helt direkte. Men man tenker jo f.eks på sashimi, og jeg tror nok diverse pokevarianter kan smake riktig så godt om man finner en smakssammensetning som treffer.

Tror nok ikke jeg kjøper denne boksen igjen, men skal definitivt prøve meg på litt poke hjemme på kjøkkenet etter hvert. Og så må jeg uansett si jeg synes det er spenstig av Lerøy å lansere disse boksene. Tommel opp.

Gjenkjøp: Tvilsomt

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.