Melkesjokolade med Smil fra Freia

Hjelp, nå blir det litt Freia overload her på bloggen, men jeg må selvfølgelig også skrive om den siste storplaten de har kommet med. Melkesjokolade med Smil, karamellfudge med et dryss havsalt.

I dag hadde de fått på plass ganske mange nyheter på Meny, -veldig moro, og jeg måtte bare kjøpe denne her. Selv om den hadde litt blodpris (50 kr). 😱

Har gnåla så mange ganger før om hva jeg mener om at Freia bare fortsetter å pøse ut sjokoladeplater med innslag av andre sjokolader, så jeg legger ikke ut hele regla en gang til. Men jeg tenker fortsatt mitt. Dette var faktisk en av de aller første nyhetene jeg ble tipset om i vinter, så jeg måtte uansett smake. Var både spent og skeptisk. Spent på selve totalinntrykket, skeptisk fordi Marabou nylig har lansert tilsvarende plate i Sverige og Danmark. Og de har ikke noe Smilreferanse i navnet. Kun fudge og havsalt. Lurte derfor veldig på om det egentlig kom til å smake Smil, eller om Freia bare har gitt navnet en norsk vri, og forsøker å sikre seg godt salg ved å appellere til et allerede kjent merkenavn. Selv om det egentlig er identiske sjokolader. Vel, foreløpig har jeg ikke smakt på den svenske sjokoladen, men denne her, den spretta vi i kveld.

Lekker, delikat plate som alltid fra Freia, og de små terningene av fudge var lette å se når jeg delte den opp i ruter. Og dette smakte godt. Ingen tvil. Karamellen, som var fast men seig, ga en fin konsistensbrytning mot sjokoladen og havsaltet kjentes usedvanlig tydelig til å være i sjokolade. Virkelig. Det var nesten så jeg innbilte meg at det knaste i saltflak mellom tennene nå og da. Og saltsmaken satt igjen i kinnene mine en stund etter at jeg hadde svelget. Totalen var faktisk helt super, og siden jentene mine også ble begeistret, besvarer vel gjenkjøpsspørsmålet seg selv.

Men så da, smakte det Smil eller smakte det bare vanlig fudge? Ikke godt å si. Hjernen min var åpenbart veldig innstilt på Smil, det blir man jo av det visuelle inntrykket emballasjen gir, men karamellen i Smil er jo flytende. Denne her var fast. Synes allikevel det var noe Smilaktig over smaken , men det kan godt hende jeg ikke hadde syntes det om emballasjen hadde vært annerledes. Egentlig hadde jeg trodd karamellen her skulle være som den i gamle Boble Karamell. Husker dere den platen? (Innlegg her.) Den var veldig god, men hadde håpløs utforming.

Uansett om det er Smil eller vanlig karamell, tror jeg Freia har klart å komme med en stayer med denne platen her. Hva synes egentlig dere som har smakt? Kjenner vi Smil eller bare vanlig fudge? Kommer den til å vare?

Gjenkjøp: Ja

.

Følg meg gjerne på Snap: consuming.no, og på Instagram: @consumings

 

14 thoughts on “Melkesjokolade med Smil fra Freia”

  1. Av, gleder meg til å smake!! Er litt spent på nettopp det med smil vs fudge, jeg var nemlig ganske sikker på at den skulle være flytende inni. Boble karamell var jo veldig god som du sier, så har jo litt sammenligningsgrunnlag der 🙂

  2. Fikk litt hakeslipp da jeg så prisen (var også på meny), men jeg måtte jo smake, store forventninger! Jeg var, som deg, veldig innstilt på at det skulle være smil ( = flytende fyll), men det var det jo ikke. Men det smakte temmelig smil allikevel, og for en kombo det var med karamellen og saltet! Dette var en vinner hos meg 🙂

  3. Den må prøves! Bare så latterlig kjipt at det må selges må selges til blodpriser, gjelder jo alle nye produkter, og ved hvert produktslipp er det ny prisøkning hos alle kjedene :/ kanskje ikke så rart at så mange nyheter finner veien ut av hyllen like fort som de kom inn når de koster vesentlig mer enn originalen..

    PS: gilde grillpølser med pepperoni var ikke så værst, men den var “Svin”dyr

  4. Denne var knallgod, har allerede kjøpt (og spist!) den igjen.

    Boble karamell var kjempegod, men det ble få kjøp pga. sølet og problemet med å brekke opp. Jeg skulle fortsatt ønske at Freia hentet opp den igjen og lagde en med jevne ruter denne gangen. Nidar får det jo til, så det burde jo la seg gjøre.

    1. Helt enig! Burde jo være en smal sak for Freia å få det til. Utrolig at de ikke bare setter i gang. Hadde garantert blitt suksess. 🙂

  5. Dette er jo Toppris-platen i litt endret utgave. Faller mellom to stoler for min del – mellom Melkesjokolade og i og for seg gode småsjokolader. Foretrekker enten ren sjokolade eller Smil/Toppris. Sjokoladen smaker best om man tygger og gumler alt i en bit, synes ikke den passer til å smelte i munnen, som Melkesjokolade skal gjøre. 🙂 Terningkast 3 fra meg.

  6. Ser veldig god ut, men jeg hadde også håpet på en flytende versjon… spørs om jeg gidder å betale så mye for den nå… kansje hvis det blir noe tilbud utover… men vi får se…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.