Kjøttboller med finmalte grønnsaker

For noen uker siden dukket disse pakkene med “Grønne hemmeligheter” opp på Rema.
Serien består av ulike produkter som inneholder 30-48% finmalte grønnsaker, og jeg bråknipsa bilder av kjøttkakene og karbonadene i butikken.

De hadde også pølser og kjøttboller, og siden vi allerede hadde bestemt oss for kjøttbollemiddag, kjøpte jeg ei pakke av dem. De inneholdt 40% grønnsaker, nærmere bestemt gulrot, brokkoli og løk.

De så ut som helt ordinære kjøttboller. Duften var heller ikke noe annerledes enn duften som siver opp fra diverse andre nyåpnede pakker med kjøttboller. Jeg kjente ingen utpreget grønnsaksduft, og det er sikkert akkurat det som er intensjonen.

Kjøttbollene er ferdig stekte og skulle kun varmes opp. Jeg lot dem putre i sausen mens potetene til potetmosen kokte.

Så var vi klare til å smake og jeg hadde ikke så voldsomt høye forventninger. Hadde jo hørt litt blandede uttalelser om dem i forkant, og tenkte at de kom til å smake helt greit. Var også forberedt på litt smågrining på nesa fra de søte små når de oppdaget de små grønnsaksspettene inne i farsen. Men neida, jentene åt som bare det de. Det kom ingen klager og begge syntes kjøttbollene var kjempegode. De spurte faktisk om vi kunne ha dem flere ganger, og det var ikke før vi var langt ute i måltidet at de spurte om dette var “de der kjøttbollene med grønnsaker i”. Etter at jeg hadde bekreftet grønnsaksinnholdet var de fortsatt positive, og mente at smaken var helt topp. Ikke verst.

Jeg syntes også de var ganske gode. Milde og fine, ikke for salte, men samtidig hadde de nok smak til ikke å bli kjedelige. Jeg kjente ikke smaken fra de bestemte grønnsakene isolert sett, men de var utvilsomt med på å prege helhetsinntrykket. Konsistensen var noe glattere enn jeg foretrekker på kjøttboller, de var temmelig finmalte, men ikke på en slik måte at de ble tamme. Innimellom klarer jeg fint å spise mat med redusert tyggemotstand. Så alt i alt var dette en positiv middagsopplevelse. Men det betyr ikke at jeg ukritisk kjøper hele konseptet.

Det siste året har vi sett grønnsaker blandet inn i diverse kjøtt- og farseprodukter, og selv om jeg i utgangspunktet forstår ideen, sitter skeptikeren i meg igjen med noen småkritiske spørsmål. I hvilken forfatning er egentlig disse grønnsakene? Hvilken nytte gjør de? Er de ment å erstatt andre grønnsaker til måltidet? Hvor stor del av næringsinnholdet forringes når grønnsakene finmales og stappes inn i diverse deiger? For ikke å snakke om smak, konsistens og farge? Jeg vet jo hvordan smoothien min ser ut en time etter at den har vært i blenderen. Og hvorfor skal egentlig grønnsaker kamufleres? Er det ikke bedre å kjenne på rene smaker og naturlig konsistens? Men greit nok, grønnsaker i kjøttboller er sikkert bedre enn ingen grønnsaker.

Selv om jeg fortsatt foretrekker en fersk, nydampa brokkoli framfor noe som er oppkverna og stappa inn i ei pølse eller en karbonade, er jeg positiv til disse kjøttbollene. Har faktisk allerede kjøpt dem igjen.

Gjenkjøp: Ja

 

3 thoughts on “Kjøttboller med finmalte grønnsaker”

  1. Jeg kjøpte kjøttdeig med grønnsaker på spar. Vi prøvde det I Taco, og det anbefales ikke. Det blei alt for kornete konsistens, alle rundt bordet rynke på nesa.
    Men dagen etter brukte jeg samme kjøttdeigen I en lasagne. Lot bolognesesausen putre en times tid, og det var veldig godt. Kjente ikke noe til den kornete konsistensen I lasagnen. Men jeg tror jeg holder meg til vanlig kjøttdeig, og rasper oppi litt grønnsaker I bolognesesausen, sånn som jeg pleier. Tror heller ikke den kjøttdeigen hadde gjort seg i kjøttkaker/kjøttboller heller.

    1. Sier du det. Har ikke prøvd kjøttdeigen, og er en smule skeptisk. Kanskje den fungerer til utvalgte retter bare da.

  2. smart måte å øke inntak av grønnsaker . jeg bruker grønnsaksrestene etter å ha slowjuicet . hvor tar de sine gr.saker fra .? smart å rive grønnsaker fra egen kjøl . stek store porsjoner og frys ned . kjapt og mye billigere .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.