Jamaican Jerk Tacos fra Santa Maria

Her om dagen så jeg noen helt nye tacoprodukter i butikken. Santa Maia har faktisk kommet med en egen liten Street Food-serie; Jamaican Jerk Tacos. Serien består så vidt jeg kunne se av tre produkter. En type tortillalefser – Coconut & Pepper, kryddermiks og et glass med en mangosaus. Tok som vanlig bilder i butikken også, men tenkte det var greiest å bruke et samlebilde fremfor tre separate.

Så ulik emballasje produktene har i forhold til de andre produktene fra Santa Maria. Jeg forstår fargebruken, skikkelig Jamaica mann, men tillater meg å si at jeg syntes designet var litt rotete. Det passer sikkert til konseptet, men for konservative meg ble det litt støyete. Vel, om ikke annet gjør det at produktene skiller seg ut i tacohylla.

Så vidt jeg vet er Street Food en slags samlebetegnelse på mat fra ulike deler i verden, som kan kjøpes ferdiglaget fra små boder, biler eller kiosker. Jeg frekventerer ikke akkurat urbane strøk hvor slik mat er tilgjengelig, vet bare at det noen ganger står en slags food truck utenfor Plantasjen som selger noe lignende, men jeg ville allikevel prøve disse nyhetene. Og siden produktene hører sammen skriver jeg om alle i samme innlegg. Må derfor advare litt om lang bloggpost og ganske mange bilder. Skal prøve å fatte meg i korthet.

For det første må jeg si at dette ble en litt annerledes taco-opplevelse. Lefsene, som varmes i folie akkurat som andre tortillalefser, har smak av kokos og pepper, og jeg kjente kokoseimen med en gang jeg tok dem ut av pakken. Kokos lukter jo definitivt ikke meksikansk, så jeg fikk litt følelsen av at noe ikke stemte helt, allikevel minnet duften om noe friskt og litt sommerlig. Jaja, det var best å ha en positiv innstilling og få dem inn i ovnen.

På fremsiden av pakningene sto det handleliste så man lett kunne få oversikt over hva mer man trengte. Sånt liker jeg. Videre var fremgangsmåten greit beskrevet på baksiden, og dermed ble det ikke så innviklet å få til en relativt autentisk street foodsmak.

Først skulle man krydre kyllingstrimler godt med kryddermiksen og steke dem i ildfast form i stekeovnen. Jeg syntes ikke resultatet ble så bra, så neste gang velger jeg nok heller å steke dem i stekepannen. Liker en ordentlig crispy stekeskorpe. Krydderet er en blanding av blant annet allehånde, spisskummen og chili, og det luktet ordentlig godt. Det minnet om en eller annen type kjøttkrydder jeg ikke helt klarte å plassere, men det var ikke mer eksotisk enn at jeg nesten kunne tenke meg å gni inn søndagssteika med det eller bruke det til diverse typer grillmat. Gir derfor tommel opp for Jamaican Jerk Spices. Pluss også for zip lock øverst på posen, slik at man kan lukke den ordentlig til neste gang krydderet skal brukes.

Etter at kyllingen var klar og lefsene varme, var det bare å mekke seg en taco, og ta seg en bit. I tillegg til kyllingen puttet jeg oppi salat, avokado, crème fraîche og selvfølgelig mangosaus. Mangosausen var veldig gul og veldig fruktig og det er greit å ikke ta for store mengder av den. Da blir mangosmaken litt for dominant og tar for mye fokus fra resten av smakene.

Totalen her smakte overraskende friskt. Jeg hadde fryktet at lefsene nesten skulle minne om skolebrød og kanskje kjennes kvalmende, men de smakte ikke på langt nær like mye kokos som de duftet. De var saftige og gode, og de små innslagene av pepper gjorde inntrykket litt varmere. Pepperen var forresten ikke særlig sterk. Kjøttet smakte grillkjøtt, nesten litt gatekjøkkenaktig og sammen med det friske fra grønnsakene og crème fraîchen ble det en fin totalsmak. Synes det ble riktigere å etter hvert lagde det som wraps, -og kalle dem det, for det er jo ikke taco. I hvertfall ikke ekte norsk fredagstaco. Den tukler vi nemlig ikke med. Men om man tar det for det det er, altså street food, noe annet, var det absolutt etanes.

Ja, jo, dette var ikke dumt. Ble ikke helt overbevist hva angår mangosausen, den ble for fruktig for meg og minnet nesten om slik ferdiglaget fruktmos man kan kjøpe på glass til babyer, men resten av kombinasjonen var all right. Barna var nok mest innstilt på «vanlig» taco og ble dermed ikke like begeistret. Jeg tror nok kanskje jeg burde presenterte det som noe annet for å ikke skape tacoforventninger som ikke ble innfridd. Uansett kan det godt hende man kan venne seg til disse smakene etter hvert.
Veldig artig å ha testet dette her, og selv om man ikke hører reggaemusikk eller den fjerne duren fra folkelivet i gatene når man spiser, er det ingen grunn til å ikke gi det en sjanse. Har så langt sett serien både på Rema og Meny.

Gjenkjøp: Kan hende

8 thoughts on “Jamaican Jerk Tacos fra Santa Maria”

    1. Hei, det kan godt hende. Akkurat nå har jeg kjøpt en fra Tine og en fra Q-Meieriene jeg må teste først, men kan godt hende jeg kjøper Yoplait etter hvert. Takk for innspill. 🙂

  1. Hjelp, for et bråkete design! Men det så og hørtes jo godt ut da. Kommer nok til å teste krydderet og sausen en gang med noen andre og glutenfrie lefser. 🙂

    1. Så bra noen er enig med meg ang designet. Det var jo veldig loud. Men ja, bare å prøve. Krydderet var det beste av de tre. 🙂

  2. Så disse på spar, skal kjøpe inn ved neste handletur. Som innbitt mangohater er jeg dog litt i tvil om den sausen, gitt. Mulig jeg føler meg modig når tid for innkjøp kommer, time will show.

      1. Kjøpte alle 3 produktene, følte meg veldig stolt i butikken, gitt. De skal få ligge i skapet i en drøy mnd, til jeg får av den hersens tannreguleringen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.