Grillpølse kalkunbacon fra Prior

Dette var nesten komisk. Både familien vi var på vinterferie sammen med og jeg hadde kjøpt med ei pakke av de nye grillpølsene fra Prior; Grillpølser med kalkunbacon, da vi skulle på hyttetur. Artig sammentreff.

Dere har sikkert lest at disse pølsene skal konkurrerer med Gilde sine Grillpølser med pepperoni om hvem som er best, og så vidt jeg vet er en kampanje like om hjørnet. Gjetter at man skal sende inn stemmer et eller annet sted. De hadde ikke pakken med pepperonipølser der vi handlet, men om de hadde hatt det ville jeg kjøpt med ei pakke av dem også. Får heller prøve de en annen gang.

Tanken var å tenne bål og grille en av dagene vi gikk på skitur, men siden det var klart og ganske kaldt vær ble det til at vi lot både bål på tur og bålpanna ute på hytta være. Stekte bare pølsene inne i steikepanna isteden. Mulig jeg er pinglete, men jeg synes ikke det er så koselig å sitte ute på sitteplate i snøen og hutre og spise i nesten ti minus. Selv om det er sol.

Det ble ikke så mye bilder underveis her, men det luktet litt typisk kalkunpålegg da pølsepakken ble åpnet. Duften var ikke veldig intens, så det er ikke sikkert jeg hadde reagert noe særlig på det om jeg ikke var ekstra obs. Nå spiser vi i all hovedsak pølser fra Prior uansett, men det er meget mulig de av dere som spiser mest vanlige pølser, altså ikke kyllingpølser, vil legge mer merke til avviket i duft.

Jeg tenkte ikke over noe spesiell baconeim da pølsene lå i panna, og var litt spent på hvor stor påvirkning kalkunbaconet skulle ha på selve smaken. Kalkunbacon i seg selv synes jeg er veldig godt, (eget innlegg om det her,) så å stappe noen biter inn i ei grillpølse er absolutt en ide som appellerer til meg. Tenkte det definitivt kunne heve inntrykket. Grillpølser er jo dessverre ikke så veldig spennende mat i utgangspunktet. Disse pølsene skal forresten også inneholde 40% mindre fett enn «vanlige pølser», hva nå enn som defineres som «vanlig», men et mindre fettholdig alternativ er uansett aldri å forakte.

Så var vi klare for innhugg, og jeg må innrømme at jeg ikke kjente noe særlig forskjell på disse og andre grillpølser fra Prior. Og det gjorde ikke de andre heller. Jeg spurte barna flere ganger, men ingen mente det var noe spesielt med smaken. Ingen kunne kjenne klumper av noe heller, men vi var enige om at det smakte godt. Konsistensen var fast og fin, og pølsekjøttet så ganske rosa ut. Okay, det er bra. Men så, da vi etterpå stekte ei pakke med ordinære grillpølser fra Prior, da kjente vi at de første hadde hatt en litt spesiell smak. Litt mer røkt og litt mer spenstig. De ordinære pølsene kjentes med ett både tammere, kjedeligere og nesten smakløse, så da hadde vel pølsene med kalkunbacon hatt et særpreg allikevel. Tror jeg må kjøpe ei pakke til etter hvert, bare for å kjenne ordentlig etter igjen.

Blir spennende å se på denne avstemningen som skal dukke opp. Siden jeg ikke har smakt konkurrenten med pepperoni kan jeg ikke velge side enda, men er klar til å ta et standpunkt så snart også den er smakt. 😂 Enn så lenge kjøper jeg gjerne ei pakke til av disse her.

Gjenkjøp: Tja

8 thoughts on “Grillpølse kalkunbacon fra Prior”

  1. 40% mindre fett enn grillpølser av svin, tenker jeg. Spiser selv bare pølser av kylling og kalkun, og håper dette er noe nytt og ikke bare en overpriset variant som smaker likt 🙂

    Good helg!

    1. Ja sikkert, men alle grillpølser av svin har jo ikke samme fettinnhold. Derfor synes jeg sånne påstander blir litt upresise. Men samme her, kjøper bare pølser av kylling og kalkun, det smaker best. Spiser bare de andre når jeg får mat servert borte. Så ja, la oss håpe de blir. 🙂

    2. Når det står 40 % mindre fett enn vanlig pølser på pakka, så vil jeg tro at det menes vanlig Bacongrill her!

  2. Med Bacon?! Hvorfor har ingen informert meg om denne godsaken før? Nå blir jeg jo pent nødt til å gå på grillpølsejakt i dag, kan ikke la en sådan kombinasjon vente.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.