Crème Fraîche fra Q-Meieriene

Q-Meieriene kommer ikke med så mange nyheter til dette slippet, men de gir oss crème fraîche. Så fint! Jeg så begrene på Meny i går, og kjøpte like godt et på direkten.

Selv om jeg for det meste bruker crème fraîche i mat som krever oppvarming, – selvfølgelig fordi den ikke skiller seg slik rømme gjør, fant jeg ut at vi kunne prøve den kald til tacoen i dag. Smaken passet jo fint. Den er bare litt mildere enn rømme og tar noe mindre fokus fra de andre smakene i måltidet, ellers gjør den akkurat samme nytten. Og dessuten var jeg ivrig etter å teste en nyhet som ikke var godteri eller snacks.

Som dere ser har crème fraîchen fått samme type beger som rømmen fra Q-Meieriene. Boksen har også samme praktiske skrulokk. Har forresten alltid syntes at Q-meieriene er flinke på emballasje. Lurer på om de har en egen avdeling for dette selv, eller om de setter ut oppgavene til et eksternt firma? Innpakning og emballasje er jo uhyre viktig for helhetsinntrykket vi forbrukere får av produktene vi skal kjøpe, og jeg synes stadig de lykkes der borte hos Q-folka.

Ikke overraskende hadde denne crème fraîchen akkurat samme Q-vri på konsistensen som rømmen deres har. Dere skjønner hva jeg mener? Den er ikke helt identisk med Tine sin, som for øvrig også er veldig god altså. Denne her er jevnere og glattere, og virker fastere i begeret sitt. I hvertfall så lenge den ligger urørt og enda ikke er “tatt hull på” med en skje.

Crème fraîchen fra Q smakte helt greit den. Den inneholder 35% fett og jeg syntes egentlig ikke den skilte seg noe særlig fra annen crème fraîche. Og det skulle den vel heller ikke gjøre? Da hadde det jo straks vært et annet produkt. Dermed blir det i hovedsak pakning og konsistens som utgjør forskjellen og selvsagt hvilket merke man foretrekker generelt sett. Vet at mange forbrukere sverger til Q-Meiereiene sine produkter, og da er det flott at Q har fått enda en utvidelse av sortimentet.

Kan godt hende jeg kjøper denne boksen igjen, og om det blir suksess kommer kanskje Q-Meieriene med en lettere crème fraîchevariant til høsten? Skal vi håpe på det?

Gjenkjøp: Kan hende

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.