Quinoa Puffs white cheddar fra Eat Real

Nytt år, nye produkter og massevis av gode intensjoner. Så gjenstår det å se hvor lenge forsetter og sunnhetsambisjoner varer denne gangen. Jeg har aldri hatt særlig tro på slike helseløfter bare fordi man går inn i et nytt år, så jeg kjører i gang med litt ostepoptesting. Nærmere bestemt Quinoa puffs white cheddar fra Eat Real. Definitivt ikke det verste å kose seg med på en hverdag.

Før jul skrev jeg om en annen variant av disse puffsene. De var laget av quinoa og grønnål og hadde smak av jalapeño og cheddar. (Innlegg her.) De syntes jeg smakte litt lite ost, så håpet var så klart at disse skulle ha et litt tydeligere ostepreg. Og det hadde de. 👍🏻 For det første luktet det ganske mye ost når jeg snuste inn i posen. Veldig lovende. Men siden det ikke alltid er samsvar mellom duft og opplevd smak, var jeg fortsatt spent da jeg tygde meg gjennom første bit. Og her var det ingen grunn til skepsis eller bekymring. Heldigvis. Jeg kunne gledelig konstatere at også smaken var godkjent, og at cheddaren kjentes veldig tydelig med en gang. Altså har vi her et verdig alternativ til ordinær ostepop. I tillegg til osten kjentes faktisk et litt syrlig preg som liksom omsluttet hele puffen, men det avtok når man begynte å tygge og tok hull på den. Man ble greit vant til det etter å ha spist en lite neve, og det satte en liten ekstra spiss på hele smaksopplevelsen. Snodig, men godt.
Konsistensen var knasende og sprø, og enhetene relativt store. I hvertfall i ostepopsammenheg. Fargen var som dere ser svak og litt blass, men samtidig mer innbydende og delikat enn den forrige varianten. Siden de var så lysegule minnet de meg om de der snacksene man kan kjøpe til småbarn som ligner på ostepop, men som egentlig kan klemmes sammen til tilnærmet ingenting.
Akkurat som de tidligere produktene jeg har testet fra Eat Real er også disse glutenfrie, og de kan spises av veganere. Og at de er laget av quinoa hadde jeg ikke trodd om jeg ikke hadde visst det. Hørte at posene var utsolgt på flere Sunkosbutikker inne i Oslo, så da er det vel flere enn meg som liker dem.
Disse kan jeg faktisk gjerne kjøpe igjen, og det blir spennende å se om de klarer å beholde hylleplassen sin.
.
Gjenkjøp: Ja
.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.