Hoste & Hals Eukalyptus fra CuraMed

I høst kom det en ny Hoste & Hals-variant fra CuraMed, og jeg har bare gått og småventet på en passende anledning til å teste den. Og anledningen kom i dag. Mens jeg satt på jobb snørte nemlig halsen min seg mer og mer sammen, og det kjentes som om noen hadde skrubbet den opp med grovt sandpapir. Usj. Dere kjenner følelsen? Når man bare svelger og svelger for å få bort imaginært grums, men halsen forblir like ru etter hvert svelg? Irriterende. Så da måtte CuraMedesken fram da. Aldri så galt at det ikke er godt for noe. Bloggen lider jo litt under manglende produktlanseringer om dagen, så et vondt-i-halsen-innlegg passet helt greit akkurat nå.

Disse Hoste & Hals-tablettene har smak av eukalyptus og en mjuk kjerne med et hint av sitron. Egentlig har jeg pleid å kjøpe varianten med lakrissmak, men den pakken hadde de ikke i butikken nå. Når jeg tenker etter er det en stund siden jeg har sett den. Frykter de har gått ut av produksjon? Leit hvis det er tilfelle. De var skikkelig gode.

På nettsiden til CuraMed står det at disse tablettene inneholder aktive ingredienser fra naturen som tradisjonelt er brukt for å lindre forkjølelsessymptomer. Eukalyptus, mentol og fennikel. Videre skal den mjuke kjernen smøre irriterte slimhinner i halsen. Hørtes veldig bra ut det, og jeg åpnet entusiastisk den lille esken. Inni der lå det to brett med ti blekgrønne tabletter på hver. Det burde holde et par døgn, det er uansett ikke anbefalt å spise mer enn 15 tabletter pr dag.

Smaken var akkurat som forventet, typisk eukalyptus. Noe annet hadde egentlig vært unaturlig når enhetene hadde den grønnfargen. Jeg synes tabletten, eller dropset som det er fristende å kalle den, veldig fort ble glatt på overflaten når jeg fikk den i munnen og egentlig ble jeg liksom litt glatt inne i hele munnhulen også. Smaken var bittelitt intens de første sekundene, men så ble den svakere og mer behagelig. Ganske raskt glemte jeg litt at jeg holdt på å teste og skulle gjøre meg opp en mening om smaken, siden tabletten bare lå og hvilte på tunga og lindret krislingen i halsen slik den skulle. Når jeg kom inn til det mjuke senteret kom en klar smak av sitron smygende. Jeg tenkte umiddelbart på Strepsils med sitronsmak som jeg alltid kjøper når jeg er i England, og synes godt det kunne vært en litt større mengde med kjerne. Kjernen var forresten ikke så mjuk som jeg skulle ønske heller, den kunne gjerne hatt enda mer flytende konsistens.

Oppsummert var dette gode, forfriskende og beroligende halstabletter. Selv om det var litt for lite og litt for fast kjerne. Smaken er ikke spesielt unik, men det er helt okay når man først og fremst er ute etter lindring for hoste og hals. Jeg hoster ikke, så jeg aner ikke om de også demper hosteanfall, men siden egentlig alle slags pastiller hjelper noe når man hoster, vil jeg anta at disse gjør det også. Og mot irritasjon i halsen fungerte de fint. Jeg kan dermed gjerne kjøpe en ny eske neste gang halsen er sår.

Gjenkjøp: Ja

 

10 thoughts on “Hoste & Hals Eukalyptus fra CuraMed”

  1. God bedring, og bra de falt i smak! Håper strengt talt jeg slipper å måtte kjøpe en eske, dog alltid gøy å smake 🙂

  2. Vet det kommer en grandiosa med kjøttboller, oreo «thins», melkesjokolade med smil og havsalt , ny zeroh saft og selvfølgelig mye mer 😉
    Hennig olsen kommer med yougurtis i vanilje og sjokolade, eplesorbet og kroneis med peanøtter.

  3. Tipse tips. Har sett noen poser med ny Sørlands chips på meny butikk nå, om det er noen som har de i nærheten av deg, det vet jeg ikke, men meny i sarpsborg har satt de ut, til og med på tilbud. finner de ikke på nettsiden, jeg kjøpte med meg en med Honey BBQ smak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.