Grillpølse med kjøtt fra verpehøns

Dere som følger meg på Snap så sikkert at jeg kjøpte ei pakke med grillpølser med kjøtt fra verpehøner på Kiwi før helgen. Dette er jo et helt nytt produkt og i dag passet det å ta en smak.

Hele denne verpehønedugnaden er initiert av NRK-programmet FBI, siden de nå har fokus på reduksjon av matsvinn. Og så har KIWI / NorgesGruppen hengt seg på. Ideen er at millioner av verpehøner skal bli til mat når de er ferdige med å legge egg istedenfor å bare bli destruert. En god tanke det, og mer info kan evt. leses på nettsidene til Kiwi. Må også ta med at jeg synes det er supert med fokus på reduksjon av matsvinn. Det kastes jo alt for mye mat hele tiden.

Pakken inneholder 5 grillpølser bestående av 80 prosent hvitt kjøtt og 11% av dette kommer da altså fra ei verpehøne. Videre er pølsene fri for både melk og gluten.

Pølsene både så ut som og luktet som ordinære grillpølser da jeg tok dem ut av plastikken. Hadde jeg ikke visst at det skulle være et eller annet med disse pølsene hadde jeg garantert tatt dem for å være helt ordinære. Særlig fordi vi stort sett bruker kyllingpølser her i huset i utgangspunktet.

Siden det ikke var særlig til grillvær (høh…) stekte vi dem kjapt i panna på komfyren. Så var det bare å ta en smak.

Og ja, akkurat som de både så ut og duftet som hvilken som helst annen type grillpølse, var også smaken helt ordinær. Jeg kunne ikke kjenne at det skulle være noe annerledes med disse her kontra andre grillpølser. Det smakte pølsemiddag, ferdig snakka. Bare ei av jentene mine var hjemme til måltidet i dag, og hun ga også tommel opp. Så fint. Konsistensen var forøvrig ganske tett og kompakt og vi ble gode og mette begge to.

Jeg kjøpte pakken vår på Kiwi i Sandvika, men pølsene skal nå være tilgjengelige i alle andre Kiwibutikker også. Så vidt jeg kunne lese meg til er det bare produsert opp et begrenset antall pakker nå foreløpig, og så er det mottagelsen fra oss forbrukere som avgjør om produksjonen fortsetter.
Blir spennende å følge med videre.

Gjenkjøp: Ja

 

Consuming på Snapchat: consuming.no

 

6 thoughts on “Grillpølse med kjøtt fra verpehøns”

 1. Men hvis det ikke er noe forskjell i smak på disse og vanlige grillpølser / kyllingpølser, hvorfor skal forbrukerne kjøpe dem? Greit å bruke hønsekjøttet, men ser ikke helt at dette kommer til å bli noen slager hvis den ikke er enten billigere enn vanlige kyllingpølser eller skiller seg ut på noen måte.

  Hadde håpet produsentene var litt mer kreative enn dette for dette produktet har jeg dessverre ikke tro på at vil overleve

  1. Jo, men da kan man like gjerne bruke de hønene til mat, sammen med de andre, i steden for å bare kaste fullt brukanes kjøtt.

   1. Helt enig i at man ikke skal kaste fullt brukanes kjøtt. Spørsmåleter hvordan man skal få forbrukerne til å velge det kjøttet. Så lenge man kommer med slike «kjedelige» produkter uten noe eget preg har jeg lite tro på at forbrukerne kommer til å kjøpe det og da er man snart tilbake til å kaste kjøttet igjen. Dessverre

    1. Her får man jo i tillegg kun 5 pølser i stedet for 10 i de ordinære, så da burde det jo strengt tatt være halve prisen, eller? Regner med de attpåtil er dyrere enn de ordinære. Er jo ikke rart at nye produkter svikter..:/

 2. Kun 5 stusslige pølser i pakken? Og sikkert samme pris som en 10 pk om ikke enda dyrere. Dette går igjen i hvert eneste lanseringsvindu hvor kundene må betale blodpris. Ikke rart nye produkter får sviktende salg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.