Salsa chili & hvitløk fra Superbra

Dere kjenner sikkert produktene fra Superbra? Jeg har skrevet om en av tomatsausene deres og en müslivariant tidligere her på bloggen, og dessuten har de innmari god risotto. Tipper mange har smakt den. Men nå har de jammen meg også begynt å selge salsa. Det visste jeg ikke at de produserte. Så moro! Liker så godt å bli overrasket sånn. Vi var invitert bort på juletaco i dag og dit vi kom hadde de jammen meg kjøpt to varianter. -På Meny fikk jeg opplyst. Se her.

En mild med smak av tomat og koriander og en sterk med smak av chili og hvitløk. Vi smakte på sistnevnte.

Det jeg liker så godt med produktene fra Superbra er at målet deres er å lage skikkelig god mat – uten tilsatt tullball. Og det synes jeg de klarer så ganske bra. Og så beskriver de litt hva de mener med det på baksiden av produktene sine. Jordnært, humoristisk og ujålete.

Det luktet friskt da vi åpnet lokket. Friskt og litt urteaktig. Synes ikke det luktet så veldig salsa, heller mer som en tomatsaus uten så mye tacopreg. Men nå har jo jeg relativt liten salsaerfaring utover de vanlige glassene man kan kjøpe i alle dagligvarebutikker. Det kan jo godt hende ekte salsa laget fra bunnen i Mexico lukter og smaker ganske så annerledes enn det vi er vant til fra glassene på Rema og Kiwi. Jeg har ikke vært ute i verden og spist salsa så jeg veit ikke. Og for all del, det gjorde slettes ikke noe at det luktet mer som en fresh tomatsaus med urter framfor en salsa full av E-stoffer av denne massen her.

Uansett, salsaen smakte bra. Det er ikke så lett å forklare, men den smakte på en måte mer hjemmelaget og nyrørt enn de vanlige glassene vi pleier å bruke. Industripreget og eimen av masseproduksjon var totalt fraværende. Hvitløken kjente jeg ikke så mye til, men chilien og urtesmaker -trolig fra koriander, stakk seg ganske tydelig fram. Det står på glasset at dette var en sterk variant, men den brant ikke så veldig i munnen. Har kjent sterkere sauser fra andre merker. Helt okay det, dette holdt i massevis for meg. Måtte bruke rømme for å dempe chilien litt så det var nok smak totalt sett. Veldig bra.

Dette var en god nyhet.  Og overraskende. Like fantastisk hver gang jeg plutselig blir presentert for en nyhet jeg ikke har hørt noe om på forhånd. Gleder meg til å smake varianten med tomat og koriander også etter hvert, det får bli når jeg finner glassene selv på handletur.

Jeg fant forresten ikke produktet på hjemmesiden til Superbra enda. Får dermed ikke linket direkte til næringsinnhold. Sikkert fordi produktene er så nye. Antar at de dukker opp på siden deres etter hvert.

Gjenkjøp: Ja

…..
20.12.2016: Må bare komme med en oppdatering her. Nå har jeg nemlig sett salsaene selv i butikk. Og der var det jammenmeg en variant til. Og tacokrydder. Nice!

4 thoughts on “Salsa chili & hvitløk fra Superbra”

  1. Så spennende! Likte virkelig konseptet med disse matvarene 😀
    Har veldig lyst til å prøve samtlige, men jeg finner ingen info om hvilke butikker disse produktene kan kjøpes i… Vet du om disse er å finne i andre butikker enn bare Meny? Bor selv oppe i Bodø, og vi har dessverre ikke én eneste Meny-butikk her 🙁

    1. Ååå, da vet jeg ikke. Hva med Spar? Har dere det? Det er jo også en butikk i Norgesgruppen med ganske bra utvalg. Kanskje du skulle maile og høre? 🙂

      1. Ja det har jeg faktisk ikke tenkt på! Er så sjeldent innom der, da jeg synes de ansatte der er så som så når det kommer til kundebehandling. Men skal sjekke neste gang jeg er innom, så kan jeg rapportere tilbake 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.