Quinoa & Kale Puffs Jalapeño & Cheddar fra Eat Real

Dere, dette her var vel en ordentlig nyhet? Jeg gikk forbi Sunkost på lørdag og de hadde fått inn poser med Quinoapuffs fra Eat Real. Har dere sett dem før?

Dette er en slags ostepoplignende snacks laget av quinoa og grønnkål, med smak av jalapeño og cheddar. Og jeg må si at det hørtes ganske spennende ut. Jeg har alltid vært glad i ostepop, og selv om jeg ikke liker å gnåle om sunnhet eller ernæring her på bloggen skader det jo ikke med noen litt sunnere snacksalternativer nå i disse fråtsetider.

Disse puffsene er glutenfrie og kan spises av både vegetarianere og veganere. Mer info om næringsinnhold etc. finnes her.

Jeg ble nesten litt overrumplet da jeg åpnet posen. Dette var litt av noen rakkere. Hadde ikke forventet at hver puff skulle være såpass rørslig. Det er kanskje ikke så lett å se på bildet, men disse er større enn vanlige ostepoper. Tjukkere enn fingrene mine. De minner nesten mer om de der lysegule puffsene som selges i poser som snacks til småbarn. Dere vet hva jeg mener?

Fargen her var grålig gul, med noen små litt mørkere spetter. De er ikke så orange og klare som bildet på posen kan gi inntrykk av. Konsistensen var ganske kompakt, og de smulet ikke noe særlig selv om de knaste godt da jeg bet over. Hadde forventet at det var mer luft inni hver puff, slik det er på ostepop, men disse var ganske så tette tvers igjennom.

Smaken kjentes først litt sånn smør- og kremostaktig, så kom cheddaren gradvis mer frem sammen med litt salt. Det smakte egentlig ikke så veldig mye når dette første, litt spesielle preget var forsvunnet. Det kunne godt vært enda mer ostesmak, og gjerne enda litt renere og klarere enn det den var. Greit nok. Men så da. Når jeg skulle puste ut, kose meg og tygge ferdig, begynte det å stikke litt i munnhulen. Først ble jeg en smule overrasket, men så kom jeg på det. Jalapeñoen selvfølgelig. Hadde ikke regnet med at den skulle være så fremtredende. Den gjorde ikke smaken supersterk, men bet nok fra seg til at det prikket bittelitt på leppa og jeg fikk behov for å dikke noe. Jaja, man får hva man blir lovet i hvertfall.

Faktisk gjorde jalapeñoen sitt til at jeg ikke klarte å kose meg helt med disse her. Det ble for mye fokus på at jeg hele tiden måtte renske opp med en slurk drikke. Men dere vet jo meg og sterke smaker. Ikke så god match. 😂

I utgangspunktet synes jeg dette var en strålende produktide. Grønnkål er jo skikkelig inn i tiden og Quinoa er vel mye mer næringsrikt enn diverse sunne fullkornvarianter eller andre alternative snacksingredienser? Så å lage snacks av dette burde bli suksess. Nå traff dessverre ikke smaken meg helt, det hele ble litt for kvast til at jeg klarte å nyte puffsene optimalt. Tror derfor ikke det blir gjenkjøp. Men for all del folkens, bare å prøve disse her om dere ikke er så sensitive for jalapeño. 🌶

Gjenkjøp: Nei, tror ikke det

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.