Økologisk syltetøy fra Eligo 2

Dere leste kanskje innlegget mitt om det økologiske syltetøyet fra Eligo for noen uker siden. Da smakte vi variantene med bringebær og jordbær. (Innlegg her) Nå har vi smakt det tredje glasset; Jordbær & Rabarbra.

eligo-rabarbra-jordbaer-glasset

Akkurat som de andre to smakene har dette syltetøyet vært tilgjengelig for storhusholdning siden 2011. Nå er det også tilgjengelig for oss forbrukere via kolonihagen.no. Så får vi vente spent på om de også blir å finne i noen butikkhyller fra februar neste år. Er jo lov å håpe.

I følge produsenten inneholder dette syltetøyet så mye som 85% frukt og bær, og det er ikke søtet med noe slags kunstige stoffer. Altså er det fritt for disse kjemiske greiene som heter isomalt, sukralose, aspartam osv. Det er kun brukt søtning fra fruktene selv og fra agavenektar.

eligo-rabarbra-jordbaer-aerlig-talt

Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk til smaken her. Rabarbra har aldri vært noe favoritt hos meg, og med tanke på syrligheten til denne planten og fraværet av tilsatt sukker i syltetøyet, så jeg for meg en noe sur opplevelse. Gulp.

Det luktet bare jordbærsyltetøy da vi åpnet lokket. Så bra. Eller la meg heller si; lovende for meg, kanskje litt mindre lovende for de som gjerne vi kjenne mye rabarbrasmak. Men det var jo ingen garanti for at det skulle smake bare jordbær selv om det luktet slik. Og det fikk jeg også kjapt erfare. Det var nemlig ikke helt samsvar mellom duft og smak. Det smakte for all del mye jordbær, men man kjente også den komplementære rabarbrasmaken. Synes dette kjentes mindre søtt enn de andre variantene fra Eligo, og som kontrast til en ganske søt vaffel funket det greit. Men på brødskiva foretrekker jeg nok andre smaker. Lillemor ble ikke særlig begeistret. Det var flere tydelige rabarbrabiter å se, og “klumper” i syltetøyet er generelt ikke så populært. Så nei, det er nok ikke den mest barnevennlige varainten dette her. Heller et mer voksent syltetøy.

eligo-rabarbra-jordbaer-naerbilde

Sånn i det store og hele, selv om akkurat denne smaken ikke ble min favoritt, er syltetøyet smaksrikt og naturlig og absolutt et verdig, økologisk alternativ. Jeg kjøper nok heller de andre, rene smakene i fremtiden, men om man liker kombinasjonen rabarbra og jordbær er det ingenting i veien for å forsøke dette.

Gjenkjøp: Nei

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.