Lakritsi Madagascar Vanilla fra Fazer

Siden det faktisk finnes noen mennesker som ikke er så begeistret for sjokolade, og derfor kanskje foretrekker noe annet enn tradisjonell konfekt, tenkte jeg å tipse om denne snertne gaveboksen fra Fazer. Siden vi nå er så godt i gang med alt julesnopet mener jeg. Har dere sett den?

Esken inneholder en pose med små lakriskubber, 200 gram for å være eksakt, og enn så lenge har jeg bare sett den på Coop Mega.

Utrolig lekker innpakning. Litt artigere å både gi og motta godis i en eske enn i en pose sant?

Jeg smakte lakrisen borte i et pinnekjøttselskap lørdag som var, og som vanlig måtte jeg spørre om å få ta noen bilder og dokumentere smaksopplevelsen. Nå har jeg jo nevnt en zillion ganger før her på bloggen at jeg ikke er så glad i søt lakris, men siden det var flere lakrisfans tilstede regnet jeg med å få noen velkvalifiserte uttalelser.

Vi kjente umiddelbart vaniljeduften da posen ble åpnet. Nå er jo dette lakris strødd med vaniljesukker, så det var selvfølgelig ikke så rart. Allikevel virket det en smule ulogisk at lakriskubber skulle lukte så søtt og vaniljeaktig. Interessant.

Konsistensen på lakrisen var veldig mjuk. Tennene bare gled igjennom hver kubbe og bitene var lette å svelge unna. Jeg syntes smaken var litt rundere enn på vanlig søt lakris, og lakriselskerne var enige. Siden vaniljesmaken var tilstede, uten at den egentlig var så veldig kraftig i seg selv, ble selve lakrissmaken nesten litt avslept. Men jeg synes ikke det gikk utover det totale smaksbildet. Det var fortsatt ingen tvil om hva vi spiste, og det var for all del nok smak. Lakriselskerne mente det smakte helt nydelig og kalte det luksuslakris.

Jeg vet ikke om det allerede finnes lakrisposer med tilsvarende kubber som disse i butikkene, og det bare er innpakningen som er ny nå, men det kan jo hende noen av dere allerede har smakt denne lakrisen før. For meg var i alle fall opplevelsen ny.

Det blir nok ikke gjenkjøp av denne her, av åpenbare grunner, men siden medsmakerne mine ble så ivrige og begeistrede skjønner jeg at dette var bra lakris som det er helt safe å prøve. Fin kombinasjon.

Gjenkjøp: Nei, ikke til meg selv

 

2 thoughts on “Lakritsi Madagascar Vanilla fra Fazer”

  1. Får se om jeg har igjen noen penger i romjula. Fristende – men koster vel 150 kroner for eska, det er en smule hysterisk. Ett sted på grensen gå, samme hvor glad jeg er i lakris, nyheter og fine esker ! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.