Konfekt fra Anthon Berg

Må bare komme med en siste lille notis om han godeste Anthon Berg her igjen. Har jo smakt en del fra ham denne høsten og forrige lørdag var jeg så heldig å spise konfekten hans også. Den som ligger i den lekre, gullfargede esken vet dere. Forøvrig også et produkt jeg tror bare selges nå til jul? Am I right? Men den er jo ikke såå julete, så noen få esker kunne vel butikkene hatt inne året rundt? (Ref. innlegget om Fazermint) Her er den i alle fall – og jeg må innrømme at jeg ikke hadde smakt akkurat denne før. Derfor bloggpost. 🙂

Må bare si at dette er ordentlig konfekt. Sånn som lukter voksent og nesten litt alkoholaktig når man åpner lokket. Husker da jeg var liten at jeg holdt meg langt unna slik sjokolade. En feil, en gang, så jeg fikk i meg en sånn “ekkel, sterk” bit, gjorde at jeg vek unna det meste av konfekt til jeg var langt over tjue. Skulle jeg ha noe litt fin sjokolade var det esken med Dessertsjokolade fra Freia som gjaldt. Veldig snill konfekt light. Altså ikke at det var lightsjokolade i den, men esken kvalifiserte vel egentlig ikke helt til å inngå i kategorien konfekt. Men den var finere enn en pose Bridgeblanding. 🙂 Hvor er det forresten blitt av Dessertsjokoladen? Det var da mye godt i den esken? Begynner å bli noen år siden jeg har sett den i butikk. Husker sjokoladekringlene i både lys og mørk utgave. Mmm, de var de beste.

Jaja, tilbake til denne gyldne boksen med ren glede. Den koster skjorta, men dette er da virkelig luksuriøs konfekt. Hver lille bit er nesten som en liten dessert i seg sjøl. Kan man ikke si det? (I hvertfall etter to porsjoner pinnekjøtt!) Esken inneholder heldigvis to lag samt en rosa pamflett der de ulike bitene er beskrevet. Det er som dere så på bildet over her også beskrivelse av de ulike bitene på baksiden, men jeg tenker at den lille brosjyren med fordel kan sendes rundt sammen med esken til gjestene. Alle jeg delte med ville i hvertfall lese og vite hva som skjulte seg inne i de ulike sjokoladene hver gang de skulle forsyne seg.

Dette er virkelig ikke noe jeg kan unne meg ofte, men sånn av og til er det fantastisk med den lille følelsen av luksus hver bit gir. Dessuten er bitene rimelig fyldige og mektige, så man orker ikke mange om gangen. Esken blir dermed litt drøyere enn man først tror. Fint det.

Og du hildrande du. Når vi igjen er inne på Anthon Berg: Det ser jammen meg ut til at favorittrørene med Sweet Moments er på tilbud hos Nille denne uka også. Hurra! Jeg hamstra inn for lang tid framover forrige uke – men kjenner jeg meg sjøl rett forsvinner vel mye av det allerede nå i jula. Må kanskje kjøpe inn noen til denne uka også. Innlegg om dem her og her, samt tilbudstipset fra Nille jeg skrev forrige uke her. Og igjen, takk for at dere tipser meg både på snap og via andre kanaler.

Det er jul folkens – det er lov å kose seg. 🎅🏻🎅🏻🎄🎄

4 thoughts on “Konfekt fra Anthon Berg”

  1. Ser fristende ut! Men blir nok ikke kjøp før eventuelt Meny setter ned prisen mellom jul og nyttår. Har kjøpt så mye snop i det siste at nok er nok. Dessertsjokolade er jo en klassiker, men er dessverre tatt ut av produksjon. Det er jo nesten en nasjonal tragedie, men det finnes selvsagt en Facebook-gruppe for de som vil ha den tilbake. God jul, forresten!

    1. Ja det finnes vel Facebookgrupper for alt. Og det hadde vært supert om esken kom tilbake. Om så bare som en Limited Edition til jul eller noe sånt.
      Takk for det, og god jul til deg også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.