Pons Extra Virgin Olive Oil og Tabasco i ett

Dette var en kraftfull liten rakker. En flaske med Extra Virgin Olive Oil fra Pons i kombinasjon med Tabasco Seasoning. Rett og slett et lite hybridprodukt. Så spennende at to produsenter forenes på denne måten.

pons-pa-meny

pons-tabasco-og-olivenolje

Her har altså Pons gått sammen med Tabasco og utviklet noe de selv kaller et unikt produkt. Og ja, det er kanskje det? Olivenolje blandet med smaken av Tabascokrydder. Kult. Oljen skal være en tydelig smakssetter på mat, og kommer i en flaske på 125 ml. Den kan helt sikkert brukes til veldig mye forskjellig, og bak på etiketten ble den blant annet anbefalt til pizza. Og siden jeg i det siste har fått sansen for å bruke olje på pizza, ble det valgt til å være første bruksområde.

pons-pa-meny-recomended-for-pizza

Flasken har en liten helletut som liksom kan trekkes ut og inn. Lur patent, men jeg syntes ikke det funket helt. Tuten kom ikke fram hver gang jeg tok av korken, men ble bare værende inne i hulen sin i flasken. Det gikk helt greit å helle olje for det altså. Ikke noe problem. Og dere, denne kjenner man. Det ligger et lite lag med knust chili i bunnen av flasken og disse bitene setter tydelig smak til oljen. Det er ikke så heftig som vanlig Tabasco, inntrykket er mye rundere, og på en måte mer balansert, men får man olje rette sted på tungen river det bra i. Det prikket litt i munnen, må si det. Men det smaker ikke bare sterkt, man kjenner heldigvis oljesmaken også.

Som jeg har skrevet før har mine smaksløker dårlig utviklet toleranse for det steke, men venninnen min som er litt barskere var svært så fornøyd etter å ha smakt. Og er man komfortabel med slike smaker, er dette sikkert en vinner. Oljen kan jo brukes til både kjøtt, sauser, supper, på stekte poteter og hva man nå måtte ønske, ikke bare på pizza.

pons-tabasco-og-olivenolje-tommes-pa-pizzan

Jeg helte faktisk olje på alle pizzastykkene jeg spiste til måltidet, ble liksom litt vant til intensiteten etter hvert. Må derfor konkludere med at oljen slett ikke var dum. Er imidlertid ikke helt overbevist hva angår gjenkjøp, men dere som liker og bruker mye vanlig Tabasco kan helt sikket ha glede av denne oljen. Bare å prøve. 🙂

Gjenkjøp: Usikker

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.