Panna Cotta fra Toro

Helt siden produktslippet i høst har jeg fått tips om at jeg burde smake de nye dessertene fra Toro.
Dere har sikkert sett eskene i butikken? En med Panna Cotta, en med Crème brûlée og en med Sjokolademousse. Og ja, intensjonen har hele tiden vært å smake, spesielt siden jeg har hørt at jeg burde glede meg, men så har det bare blitt utsatt. Og helt ærlig så er jeg ikke en veldig dedikert dessertperson. Foretrekker det salte fremfor det søte, og når jeg f.eks spiser middag ved buffet tar jeg heller en ekstra porsjon ordentlig mat enn å forsyne meg med dessert. Men okay, produktene er jo nye, så når anledningen bød seg og vi skulle lage dessert fant vi ut at vi skulle prøve boksen med Panna Cotta.

panna-cotta-toro-esken

Kan forresten ikke dy meg. Må ta med at jeg alltid har ment at Panna Cotta er oppskrytt. Veldig oppskrytt. Smakte det for første gang på restaurant for mange år siden og trodde skålen som ble plassert fremfor meg var en spøk. Var dette virkelig en trendy dessert? Skulle vi sitte der og maule stivna vaniljesaus? Så komisk.

panna-cotta-toro-innholdet-i-posen

Esken er veldig lett og inneholder to pakker med pulver. Ikke noe annet. Pulveret skal blandes med fløte og melk, gis et oppkok og helles over i skåler. Så er det bare å vente mens det hele avkjøles i kjøleskapet, minimum i fire timer. Ikke mye jobb med andre ord.

panna-cotta-toro-baksiden-av-esken

panna-cotta-toro-pulveret

Jeg synes det hele gikk fort og greit, men selvfølgelig klarte jeg å svi fast litt i bunnen av kjelen. Selv om jeg rørte som en gal. Argh, det skjer så ofte med melkemat! Det ble heldigvis ikke noe særlig grums i blandingen, det meste satt fast i vispen eller lå igjen i kjelen. Vi kunne forresten se masse bittesmå svarte vaniljeprikker i den flytende blandingen i kjelen, så da stemmer nok dette med «ekte vanilje» som står utenpå boksen. Fint.

panna-cotta-for-kjoling

Lot porsjonene stå i kjøleskapet det meste av dagen, og da vi tok dem ut etter nesten seks timer, var konsistensen fast og fin. Bra, klare for pynting.

panna-cotta-ferdig-kjolt

Planen var å ha jordbær på toppen på alle porsjonene, men jeg bestemte meg for å variere med litt kakepynt på de siste to. Det var nemlig en av de som skulle ha dessert som ikke er så glad i bær, og når én person får lov til å få annen topping, ville en person til gjerne det. Greit nok det, kunne gjerne brukt mer fantasi og pyntet i vei jeg, men hadde ikke tid til mer akkurat da.

panna-cotta-med-gull-horz

Så var det smaken da. Og nå skal jeg prøve å være rettferdig. At jeg synes panna cotta er en snobbete vaniljesaus skal ikke gå ut over produktet Toro har laget. Og både smak og konsistens var absolutt troverdig her. Det var mye vaniljesmak, men det ble ikke for søtt. Konsistensens var glatt og passe fast uten å kjennes puddingete og i tillegg synes jeg den tilmålte porsjonen var akkurat passe stor. Man ble mettet uten å kjenne kvalmen komme snikende.

Ungene som testet var litt delte i meningene sine. En syntes den var litt kjedelig og smakte som rislunsj uten korn, og de andre var veldig enige at det minnet om risengrynsgrøt. Smeltet vaniljeis ble også nevnt. Og jeg kan godt forstå hva de mente med begge sammenligninger. Men det meste gikk da ned.

panna-cotta-med-jordbaer

Dette var veldig rask og grei dessert med fin smak, men jeg tviler på at det blir gjenkjøp hos oss. Jeg tror dere skjønner hvorfor. Mitt lille nei her burde imidlertid ikke hindre dere i å smake om dere liker panna cotta i utgangspunktet. Det er absolutt ikke noe i veien med produktet. 🙂

Gjenkjøp: Nei

 

8 thoughts on “Panna Cotta fra Toro”

 1. Jeg elsker dessert inkludert Panna cotta, men denne var ikke god. I tillegg er det like enkelt og billig og lage den fra bunnen. Og da smaker den mye bedre
  Liker forresten bloggen veldig godt!

  1. Så hyggelig å høre.:-)
   Ja, det er enkelt å lage fra bunnen, men jeg syntes ikke denne var så verst jeg da. Men jeg har jo ikke sånn voldsomt mye sammenligningsgrunnlag så er litt på gyngende grunn.

 2. Personlig synes jeg dette blir et litt overflødig produkt når det er så lett å lage selv. Men det finnes nå lignende for mye annet som er like lett å lage selv så hvem vet. Fløte, sukker, vanilje og gelatin er det eneste som trengs. Passer best med jordbærsaus, mmm 🙂

  1. Ja, det er jo veldig mye som er lett å lage som de finnes ferdigmikser for. Skremmende mye egentlig. Og det må jo selge bra, ellers hadde vel produktene forsvunnet igjen ganske kjapt?

 3. Istedenfor kake til farsdagen lagde jeg panna cotta, og jeg vil ikke si det var så mye jobb å være hjemmelaget. Melk, fløte og vaniljestang skulle kokes opp. Eggeplommer skulle piskes, så ha den avkjølte melkeblandingen oppi, så tilbake i kjelen. Deretter helles i former i vannbad og steke. Sukkerlaget på toppen ble laget på tre minutter. Jeg trodde dette kjøpegreiene skulle være et enkelt og billig alternativ, men når man allikevel må kjøpe inn fløte og ta for seg rørejobben er jeg litt usikker. Du får heller ikke noe karamellisert sukker på toppen…

  Hjemmelaget er nok best 😉

  1. Nei, men karamellisert sukker på toppen skal det jo være på creme brulee, ikke panna cotta.
   Og hjemmelaget er alltid best – nesten uansett produkt. 🙂

 4. Ja, herlighet. Det var jo creme brulee jeg tenkte på. Beklager den! Har en liten hjernerystelse så er litt vimete om dagen….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.