Økologisk syltetøy fra Eligo

Det begynner å bli en stund siden jeg sist skrev om syltetøy her på bloggen, så da var det på tide med en post igjen. Nå har jeg nemlig vært så heldig å få smake på økologisk syltetøy fra Eligo. Dette er en type syltetøy som har vært tilgjengelig for storhusholdning siden 2011, og nå er det blitt tilgjengelig på glass for oss forbrukere via kolonihagen.no. Og antagelig blir det snart å finne i butikkhyllene også. I følge Eligo inneholder syltetøyet så mye som 85% frukt og bær, og det er ikke søtet med noe slags kunstige stoffer. Altså ikke noe isomalt, sukralose, aspartam og hva det nå heter alt sammen. Det er kun brukt søtning fra frukten og agavenektar. Hørtes jo veldig lovende ut.

Syltetøyet finnes i flere forskjellige smaker, og vi har nå smakt jordbær og bringebær.

eligo-syltetoy-glass

Først ut var bringebærvarianten. Det luktet friskt og så ut som en hvilken som helst annen type syltetøy. Både farge og konsistens minnet meg om det vi laget hjemme da jeg var liten. Koselig.

eligo-syltetoy-pa-skje

Det var lett å se at det var mye bær her, og konsistensen var fyldig og fin. Ikke rennende. Og syltetøyet smakte godt det. Friskt og ganske syrlig, uten at jeg vil ikke kalle det surt. Langt i fra. Nå har vi jo de siste årene gradvis blitt vant til at det ikke er riktig så mye sukker og søtsmak i diverse produkter lengre, en fin trend det, så jeg tenkte ikke nevneverdig over at det manglet søtstoff her. Smaken var mer enn søt nok for meg og minstemor. Hun ble superbegeistret og spiste syltetøyet på alle pannekakene sine.

eligo-syltetoy-pa-pannekaka

Jordbærvarianten så også litt ut som mammas hjemmelagede, og det var også her tydelig at det var mye bær. Da jeg tittet nedi glasset syntes jeg nyansen var noe gråere enn jeg hadde forestilt meg, men når man fikk det opp på brødskiva var fargen klar og fin. Og om det er litt grått som et resultat av mangel på tilsetningsstoffer så lever vi vel greit med det, sant?  Smaken her var også god, behagelig og “vanlig”. Friskt og fruktig. Det var ikke sært, smakløst eller kjedelig selv om det er økologisk og ikke er tilsatt sukker. Altså ingen grunn til å være skeptisk. Så bra. Syntes faktisk dette kjentes søtere enn bringebærsyltetøyet, men alle her i huset likte det med bringebær best. Er vel smak og behag.

eligo-syltetoy-jordbaer

Etiketten på jordbærsyltetøyet kunne hatt litt bedre illustrasjon syntes jeg. Den ene datteren min lurte først på om det var chilisyltetøy jeg satte fram, og var ikke veldig overbevist om at bildet skulle forestille et jordbær. Jaja, bare en liten detalj. Etikettene har forresten en liten “Ærlig talt”-tekst til oss forbrukere med en kjapp oppsummering av info. Veldig greit. Se her:

eligo-syltetoy-aerlig-talt

Må si at dette var en positiv opplevelse, og jeg synes det blir spennende å hvilken mottagelse disse glassene får når de etter hvert kan kjøpes direkte i butikk. Ikke bare på nett. Jeg er i utgangspunktet litt skeptisk til produkter som påberoper seg å være så økologisk, er redd det skal påvirke smaksopplevelsen, men her var det ingen grunn til bekymring. Tommel opp. Det finnes også en variant med Jordbær & Rabarbra på nettsiden til kolonihagen, den får vi prøve neste gang.

Gjenkjøp: Gjerne det

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.