Mild & Sweet Chocolate Liquorice fra Anthon Berg

Jeg må bare dele litt mer begeistring for Anthon Berg. De siste årene har jo lakriskuler tatt så voldsomt av, og de finnes nå i utallige kombinasjoner og varianter fra diverse produsenter. Og godeste Anthon er ikke dårligere han, så her har vi en stilren liten boks med Mild & Sweet Chocolate Liquorice.
Så dekorative kuler!

lakriskuler-anthon-berg-lakriskuler-pa-mega-holmen

lakriskuler-fra-anthon-berg-pa-skjenken

Som dere vet er ikke lakris min favorittgodis. Det er mye annet som kommer høyere opp på lista. Ærlig må man være. Jeg har allikevel prøvd ganske mange lakrisprodukter de siste årene og begynner stadig å like flere sorter bedre og bedre. Ingen tvil om at smakssansen er i kontinuerlig utvikling. Og siden dette faktisk er salt lakris, som jeg uten tvil foretrekker fremfor sølt, og det er både melkesjokolade og et knasende skall utenpå lakrisen i midten, var jeg absolutt optimistisk til produktet i forkant av testing.

lakriskuler-fra-anthon-berg-pa-skjenken-apnet

Og dere, her må jeg applaudere igjen. Dette var ordentlig godt. Kulene hadde fin størrelse, passe tykt og ikke for hardt skall, og de besto av omtrent like mye sjokolade som lakris. Det tok dermed litt tid før man kom fram til den lille lakrismagien i midten. Man kjenner utvilsomt at det er et lakrisprodukt med en gang man får kulen i munnen altså. Ingen tvil om det. Og det til tross for knasende overflate og mye melkesjokoladen som omslutter kjernen. Jeg tror egentlig mye av inntrykket følger med lakrisduften man umiddelbart kjenner når kulen kommer opp mot nese og munn. Og når man først har tygget seg inn til lakrisdelen i midten varer smaken ganske lenge i munnen. Sjokoladeinntrykket forsvinner igjen.

lakriskuler-fra-anthon-berg-i-handa

Som mange av de andre produktene fra Anthon Berg, etterlater disse lakriskulene en liten følelse av luksus og stil. Det er noe annet en skåla med smågodt for å si det sånn. De minnet egentlig litt om påskekuler, eller vaktelegg, he he, men det burde ikke være noe i veien for å putte en boks i en julestrømpe eller spise dem i forbindelse med julen heller. Eller resten av året om man vil.

Sånn for sikkerhets skyld, og som så ofte før når jeg smaker lakris hadde jeg hjelp av en venninne som er en hund etter lakris. Hun var hjertens enig i at dette var godt og mente kulene representerte ekte lakrisglede. Så vet dere det. Greit med en second opinion. 🙂
Siden jeg ikke spiser så mye lakris er ikke dette noe jeg kommer til å velge hver lørdag framover, men kjøper gjerne en boks igjen til en passende anledning.

Gjenkjøp: Ja, av og til

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.