Micropop Smør fra Maarud

Det har blitt mye popcorn denne høsten, og her kommer det jammen meg et kort innlegg til. Dere leste kanskje for en drøy uke siden at jeg ikke var så begeistret for det søte micropopcornet fra Maarud? (Innlegg her) Men nå har jeg smakt en annen variant, Micropop Smør, og den var mer i min gate.

micropop-smor-fra-maarud-pakningen

Sånn i utgangspunktet foretrekker jeg vanlig popcornsmak på popcornet mitt. Produktet er godt i seg selv og trenger ikke tukles med. Men dette med nyhetens interesse slår alltid inn, og da må man gi nykommerne en sjanse. Og det med smørsmak kunne jo slå begge veier. Vanlig popcorn smaker jo også ofte litt smør, så dette kunne fort vekk kjennes veldig likt originalen i blå eske. Eller det kunne bli for mye av det gode. Ikke godt å si. Bak på pakken står det at Maarud bruker ekte smør, og de lover en kraftig og fyldig smak. Jeg var litt spent på om det stemte.

Pakken inneholder tre separate pakker, og nesten med en gang jeg hadde lagt en av dem inn i mikro’n bredte smørduften seg i kjøkkenet. Interessant.

micropop-smor-fra-maarud-pakkene

Her gikk popingen fint. (I motsetning til når vi poppa den rosa pakken.) Vi klarte det uten å brenne, svi eller fremkalle brent lukt. Det ferdige popcornet hadde fin farge og så rent og ryddig ut i skålen. Ubetydelig for smaken, men det visuelle inntrykket skal absolutt ikke undervurderes. Jeg liker ikke at det blir for mye bøss og upoppa korn.

micropop-smor-fra-maarud-i-bollen

Så var vi så klart spente på om det smakte like mye smør som det duftet, og ja, det gjordet det. Når jeg tok de første kornene tenkte jeg at hjæælp, her renner kaloriene på. Med så mye smørsmak kan det jo ikke være tvil! Men det står på pakken at hver porsjon bare inneholder 120 kalorier. Så selv om smaken bar tydelig smørpreg var ikke produktet så fett. (Obs det er pr porsjon på 30 gram, ikke pr 100 gram. Pr 100 gram er det 400 kalorier.) Det tydeligste beviset på det var faktisk at vi ikke ble så glinsende på fingrene som vi hadde trodd. Bra det. Fint at man klarer å utvikle en fyldig og troverdig smak uten at man må bade popcornet i smør. Og saken var okay den altså. Det tok noen never å bli vant til den, men så tenkte jeg ikke noe særlig over at jeg spiste popcorn med smørsmak. Forsynte meg automatisk med nevne etter neve og fikk nesten litt kinofølelse. Det overprisa popcornet man kjøper på kino smaker jo også ofte mye smør. Det kunne godt ha vært litt saltere synes jeg. Jeg liker at snacks smaker tydelig salt. Men det fikser man jo veldig enkelt selv med et lite dryss over bollen.

micropop-smor-fra-maarud-pa-bordet

Syne dette var en grei variant, og kan godt kjøpe pakken igjen. Kommer nok primært til å velge den blå, originale pakken i fremtiden, men innimellom er dette en fin variasjon.

Gjenkjøp: Tror det

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.