Lett Eple & Appelsin fra Sunniva

Har dere sett TV-reklamene for de nye lette fruktdrikkene fra Sunniva? Der ei jente sitter ved pianoet og spiller og synger 50 Cent sin In Da Club så sart og melodiøst? Sangen blir jo nesten vakker når det fremføres på den måten. Og den lette juicen med smak av eple og appelsin, den måtte prøves.

sunniva-juice-kartong-1

Denne juicen, eller fruktdrikken som Tine kaller det på nettsiden sin, skal være lett, rik på fiber og C-vitamin og kunne inngå som en av 5 om dagen. Videre skal den være laget av hele 99,8% frukt og inneholde 35% mindre sukker fra fruktene sammenlignet med tilsvarende produkter. Akkurat sånne påstander som den siste der tar jeg med en stor klype salt, men resten hørtes unektelig bra ut. Jeg hadde dermed en positiv innstilling før testing.

sunniva-juice-kartong-2

Jeg syntes det luktet påske da jeg åpnet kartongen. Så deilig. Duften var frisk og koselig, og appelsinen dominerte helt klart. Så skulle det smakes. Og hmm, jeg må dessverre si at det ikke smakte like godt som det duftet. Blandingen av eple og appelsin ble simpelthen feil for meg, (og for gjesten min,) og vi var enige om at smakene slo hverandre mer i hjel enn de harmonerte med hverandre. Så dumt. Det var faktisk ikke så mye smak å snakke om heller, og jeg satt igjen med en litt undrende følelse. Hva smakte det egentlig? Det ble verken fugl eller fisk, ikke surt og ikke søtt, ikke friskt og ikke så veldig fruktig heller. Syntes nesten jeg kjente en slags tørrhet i munnen etter å ha drukket. Snodig. Kan mangelen på kraft og inntrykk skyldes nettopp at er en lettvariant? Eller er det bare fordi det var en mismatch av smaker? Er ikke sikker, men jeg syntes ikke den var så god. Beklager til den flinke pianospilleren, (kanskje hun heter Sunniva?), men alle kan ikke like alt. Det blir beklageligvis ikke gjenkjøp av denne her i huset.

sunniva-juice-i-glass

Gjenkjøp: Nei

5 thoughts on “Lett Eple & Appelsin fra Sunniva”

  1. Hmm, nei var skeptisk til appelsin/eple-komboen selv. Har ikke smakt noen av de, men kunne tenke meg å smake den med eple, og enda mer nå som du sier at denne ikke var noe god. Men har du tenkt til å smake den med eple selv? Eller var hele ideen med lett-jus ikke noe for deg? Eller var det komboen eple/appelsin? 🙂

    1. Var nok kombinasjonen som gjorde utslaget her. Lettprodukter kan være helt okay det. Så om du tenker å prøve en av variantene hadde jeg nok valgt den med ren smak av eple ja. Er ikke sikker på om jeg prøver den, er egentlig ikke så glad i eplejuice. Du får evt. rapportere om den er god. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.