Julegrøt med fløte og vaniljesmak fra Fjordland

Kom på at jeg ikke har testet noen av nyhetene Fjordland kom med i høst. Egentlig ikke så rart, jeg spiser ikke så ofte ferdigmat. Men når jeg oppdaget denne lille julepakken med oppgradert risengrynsgrøt, da kunne jeg ikke la være å kjøpe.

fjordland-julegrot

I følge emballasjen er dette en kremet risengrynsgrøt med vaniljesmak laget med både melk og fløte.
Det hørtes jo feiende flott ut til å være en risengrynsgrøt. Og unektelig fristende.

fjordland-julegrot-baksiden

Som de fleste andre rettene fra Fjordland kan grøten varmes i mikro’n eller i kjele. Jeg varmet den i kjele siden mikrobølgeovnen jeg hadde har tatt kvelden. Liker uansett kjelevarmet mat bedre enn bedre enn mikrovarmet, synes temperaturen holder seg bedre.

fjordland-julegrot-skalen

Etter 6-8 minutter var grøten ferdig, og vi var klare for testing.
Allerede fra første skje var det lett å kjenne at grøten var noe mer luksuriøs enn annen ferdigkjøpt risengrynsgrøt. Er fristet til å betegne den som en dessertgrøt mer enn en middagsgrøt. Den smakte søt vanilje, og konsistensen var fyldig. Egentlig minnet den om vaniljepuddingen jeg spiste da jeg var liten. Det var liksom noe fløyelsaktig over den selv om den selvfølgelig var kornete som alle andre risengrynsgrøter. Jentene mine syntes det var supergodt, og det kan jeg forstå siden smaken var så søt. Jeg syntes også den var god, men liker nok ordinær risengrynsgrøt bedre. Dette ble litt mektig.

fjordland-julegrot-i-skal

Det er egentlig bare en porsjon i skålen, så det ble ikke så mye grøt til hver. Men det holdt i alle fall til en liten smak. Er usikker på gjenkjøp, men det kan faktisk hende det blir ei skål eller to til jentene mine.
Vi får se. 🎅🏻

Gjenkjøp: Kan hende

 

4 thoughts on “Julegrøt med fløte og vaniljesmak fra Fjordland”

  1. Så litt fristende ut, ja. Men skal man ha sukker og kanel og smørklatt på denne også? Eller blir det litt mye? Hva gjorde dere?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.