Dr. Oetker Black & Gold

Når jeg er i matbutikker i utlandet er det to hyller jeg alltid må innom. Snopehylla (selvfølgelig) og hylla med kakepynt. Synes gjerne utvalget av kakepynt og tilbehør til baking er bedre i utlandet enn her, i hvertfall annerledes, og det er gøy å kjøpe med seg div. produkter hjem for å få litt variasjon i dekoreringen. Var i Tyskland tidligere i høst og snek meg til å ta litt bilder. Se her.

kakepynt-dr-oetker-i-tyskland

kakepynt-og-glasur-dr-oetker

Men jammen har utvalget blitt bedre her i Norge også de siste årene. På lørdag så jeg at boksene med julestrøssel fra Dr.Oetker var på plass igjen på Kiwi. Jippi!

kakepynt-dr-oetker-christmas

-Og tidligere i høst ble jeg oppmerksom på en annen boks med lekker kakepynt fra samme doktor. Nemlig Dr. Oetker Black & Gold. Det var egentlig den jeg skulle skrive litt om her.

kakepynt-black-gold-pa-meny

Synes dette var litt uvanlige, dog utrolig lekre farger å ha på kakestrøssel. De klassiske sølvkulene har man jo hatt i alle år, så nå var det fint at noen slo et lite slag for gullpynt til baksten vår. Jeg er absolutt ikke en av disse vanvittig kreative bakerne som lager de nydeligste kunstverk ut av kakene sine. Tror vi hjemme hos oss baker og pynter ganske så gjennomsnittlig. -Slik det gjøres på de fleste kjøkken rundt omkring. Og da hjelper det godt å ha flott pynt som kan heve inntrykket. Og som det står på hjemmesiden til Dr.Oetker så kan jo slik gullpynt både bidra til å gi kaker og konfekt et eksklusivt preg, og symbolisere gullskatter på diverse sjørøverkaker. Jeg er veldig glad i å bruke strøssel på is, og ser for meg at denne her kan bli veldig dekorativ på hjemmelaget is til nyttårsaften.

kakepynt-blackgold-2-horz

Dere la kanskje merke til at vi brukte denne pynten (og julestrøsselet som jeg også selvfølgelig måtte kjøpe) på panna cottaen vi spiste i helgen, (innlegg litt lengre ned her) og i tillegg pyntet vi noen muffins til en liten sammenkomst her for ikke så lenge siden. Vi var så fornøyde så.

kakepynt-pa-muffins

kakepynt-pa-muffins-2

Smaken er forresten akkurat slik man forventer. Veldig søt og mild. Det er ikke noe sterkere eller kvassere smak enn på annen strøssel selv om uttrykket er litt mer voksent. Det kan mao trygt brukes til å lage prinsessehår også.

Ville egentlig bare tips om boksen i tilfelle ikke alle har fått den med seg. Vi går jo snart inn i kakesesongen fremfor noen, og dette var definitivt en velkommen nyhet. 🙂

Gjenkjøp: Ja

2 thoughts on “Dr. Oetker Black & Gold”

  1. Kuler er fint det, men mamma kjøper dem ikke inn. Hun opplevde en gang å spise en som nesten knakk tannen hennes… Ellers må jeg si meg enig i at det er morsomt med mye nytt på kakepyntfronten. De har mye fint på sånne kjøkkenbutikker og jernia, også.

    Elsker å dekorere muffins og kaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.