Thai Market Panang Curry fra Toro

Noen ganger går det litt kjapt når jeg leter etter nyheter. Jeg ser en pose jeg ikke kjenner igjen i butikken og antar at den er ny. Uten å undersøke nærmere. Noen ganger stemmer antagelsen, varen er ny, men noen ganger dreier det seg om en relansering. Dere vet, samme produkt i ny emballasje. Og nettopp det var tilfelle med denne susen her. Thai Market panang curry fra Toro. Jeg visste at jeg hadde spist den før, men det tok litt tid å plassere den. Sånn ser posen ut nå.

thai-market-panang-curry

thaimat-ny

Dette er ferdig flytende utblandet saus som bare skal kokes opp i kjelen. Man tilsetter kylling og grønnsaker, lar alt koke litt og så er maten klar. Helt greit, men kanskje ikke det mest kreative jeg har vært borti. Som dere ser over her finnes det en Red Curry-variant også. Vet ikke om jeg tør prøve den – noen som har smakt? Er den sterk?

thai-market-panang-curry-saus-i-kjele

Sausen var veldig tynn i konsistensen og det luktet kokosmelk da jeg tømte den over i kjelen. Lovet bra. Vi tilsatte gulrøtter, løk og sukkererter sammen med kyllingen, altså ikke noe mystisk eller spesielt eksotisk. Sånn sett tenkte jeg at dette kom til å bli en veldig barnevennlig middag. Merkingen på pakka indikerte også at dette var en mild rett, med bare en chili av skalaen på tre.

thai-market-panang-curry-ferdig

Siden sausen var såpass tynn var det helt greit å bruke skåler, og vi spiste retten med ris til. Som dere vet er jeg ikke superbegeistret for asiatiske smaker, men denne har var rund og fin og jeg kjente faktisk mye smak fra grønnsakene. Godt. Det var ikke så voldsomt mye smak ellers, men det som var kjentes innimellom nesten litt søtlig. Men rett som det var stakk det til med noe chili da. Og da ble det brått mer smak. Det kjentes små sting bak ved ørene nesten samtidig som en av jentene mine påpekte at “dette var en god saus hvis den hadde vært uten det sterke”. Og ja, selv om denne kanskje ikke river mest, var det nok krydder til at jeg kan forstå hva hun mente. Det var mer enn nok styrke for meg også, og det gikk med en del vann. Men helt okay, ingen grunn til å slakte denne, det var bare ikke helt i min gate. Tror dessverre ikke på gjenkjøp, men kan godt tenke meg at mange liker den.

Og til dere som ikke har klart å plassere den enda, så fant jeg noen av de gamle posene på Coop Mega. Regner med at flere tenker “Å ja, den ja” nå.

thai-panang-curry-gammel

Gjenkjøp: Nei

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.