Snøballer fra Freia

Etter å ha sett bilder siden lenge før slippet i uke 38, etter å ha vært innom utallige butikker – noen ganske langt unna, og etter å ha fått sikkert 20 bilder fra dere på Snapchat av disse her, fant jeg dem endelig på Kiwi Fornebu torsdag kveld. En liten pakke Snøballer fra Freia. Vet jo i utgangspunktet hva det er og hvordan det smaker, men kjøpte så klart likevel.

snoballer-fra-freia-pakningen

Det er jo opplagt at dette er påskeeggene i lilla kartong med annet navn, annen utforming og annet design. Det er også opplagt at Freia vil melke suksessen og selge produktet i større deler av året enn bare påskehøytiden. Sånn sett var det smart å kalle produktet Snøballer og ikke noe med jul. Da kan det faktisk selges videre utover vinteren også, gjerne helt fram til påske, eller i det minste til februar når de lilla kartongene pleier å sprette fram.

snoballer-fra-freia-apnet

Jeg synes den gjennomsiktige lette boksen av frostet plast var lekker. Snøballene som lå oppi minnet mer om julekuler en snøballer siden de var dekket av sølvfargede stjerner, men la oss endelig ikke flisespikke.

Inni lå det som forventet sjokoladekuler, fylt med hvit, glatt melkekrem, og dette er påskeeggene. Bortsett fra at kulene er runde og ikke eggeformet, er det ingen forskjell. I alle fall ikke som barna eller jeg kunne kjenne. Og selvfølgelig smakte de OK. Ferskt og mjukt, med fyldig melkekrem, men samtidig utrolig søtt. Må kalle det mektig og på grensen til kvalmende, og for oss ble det faktisk for mye av det gode. Ingen av jentene klarte å spise opp kulen sin, og ikke jeg heller.

snoballer-fra-freia-sjokoladen

Vet ikke om dette var så smart trekk fra Freia jeg. Til tross for palmeoljen har påskeeggene vært et superpopulært produkt i årevis, men når tilsvarende vare nå blir tilgjengelig i mye større deler av året, tror jeg noe av magien forsvinner. Skyter de seg selv i foten her? Hva tror dere? Jeg vet ikke.
Og ja, disse Snøballene inneholder også palmeolje. Ikke overraskende det. Men la oss ikke ta den debatten her. Det finnes det nok av andre arenaer for, og det varer nok ikke lenge før noen gjør et stort poeng av det i diverse nettaviser.

snoballer-fra-freia-spises

Oppsummert er jeg sånn passe skeptisk til disse Snøballene. Mye av forklaringen fikk dere lengre opp her. Det ble for mye herming etter seg selv og for mye av det gode. Innpakningen var dog fin.- Jeg likte pappomslaget med en glad snømann og strikkemønsteret med snøroser og grantre i bakgrunnen. Nesten litt nasjonalromantisk. Men t-skjeene burde hatt en annen farge. Grønt hadde vært fint. Og kanskje det hadde vært lurere å  lanser en pose med snøballer i miniatyr? Mindre enheter hadde nok ikke fremkalt de samme kvalmetendensene som de massive enhetene her gjorde. Som dere skjønner blir det ikke gjenkjøp fra oss, og det blir spennende å se hvilken mottagelse disse får i ukene som kommer. Vi får følge med.

Gjenkjøp: Nei

 

3 thoughts on “Snøballer fra Freia”

  1. Syntes de v0er små og man får lite for pengene, spesielt med en så stor innpakning.

    Forresten bør du sjekke ut matprodusentenes kyniske agenda bak nye produktlanseringer. Sjekk ut ordet “shrinkflation”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.