Smørbar Tunfisk Meksikansk fra King Oscar

I dag har jeg smakt det jeg tror må være det snodigste pålegget jeg har vært borti. Se her, Smørbar Tunfisk Meksikansk fra King Oscar.

smorbar-tunfisk-meksikansk

I følge nettsiden til King Oscar skal dette være et lettvint og smakfullt tunfiskpålegg. (Næringsinnhold her.) Interessant det. Jeg blir stadig imponert over hvor kreativ man kan være med tunfisken.
Pålegget finnes i tre ulike smaker, Mild Curry, Tomat & Oliven og Meksikansk som jeg ble mest nysgjerrig på.

smorbar-tunfisk-pa-bordet

smorbar-tunfisk-lokket

Som dere ser har boksen et sånt lokk som man bare drar av for å åpne. I tillegg hadde den et gjennomsiktig plastlokk oppå, som man kan bruke dersom man ikke spiser opp alt fra boksen på en gang. Praktisk løsning. Så var det innholdet da. Jeg hadde ikke lest noe særlig på boksen, så jeg ble litt paff da jeg åpnet. Det må jeg bare innrømme. Oppi her var det nemlig både mais og kidenybønner. Og de var omgitt av en lys orange, glatt tacomos, og det luktet mistenkelig tex mex. Ikke fisk.

smorbar-tunfisk-innholdet

Jeg smurte utover brødskiva og tok meg en bit. Og dette var pussig. Det smakte faktisk ganske mye taco og veldig lite tunfisk. Det kjentes mer som en slags fyldig salsa, og at det som ga massen struktur var tunfisk kunne bare så vidt anes når man pustet ut etter å ha svelge unna biten. Å si at det smakte fisk vil være å overdrive. Flott for de som vil spise tunfisk uten å egentlig kjenne at det er fisk de spiser, kanskje litt nedtur for de som gjerne vil kjenne tunfisksmaken.

smorbar-tunfisk-pa-skiva-mi

For meg ble dette litt for spesielt å ha på brødskiva. Jeg synes mais og bønner passer bedre i andre sammenhenger. Kanskje man kunne smurt blandingen inni en tacolefse, lagt til litt grønnsaker og fått en OK wrap? Det finnes sikkert mange muligheter om man er kreativ. Herfra tror jeg ikke det blir gjenkjøp. Men det kan hende jeg forsøker en av de andre variantene etter hvert. Sånn av ren nysgjerrighet.

Gjenkjøp: Tviler

 

2 thoughts on “Smørbar Tunfisk Meksikansk fra King Oscar”

  1. Hvor i butikken finnes denne? Sammen med annen tunfisk? Makrell i tomat? Kjølevare? Har lett i mange butikker, men fortsatt ikke sett spor etter den på Vestlandet 🙂

    1. Sier du det. Jeg fant den på Meny på CC Vest. Det er en veldig stor Meny-butikk på Lilleaker /Lysaker rett utenfor Oslo. Og nei, det er ikke kjølevare. Kanskje du skal kontakte King Oscar og høre?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.