Poppa Popcorn havsalt fra Sørlandschips

Vi må vel offisielt kunne kalle høsten 2016 for den store popcornhøsten. For makan til mange popcornnyheter til et og samme produktslipp kan jeg ikke huske å ha opplevd før. Men popcorn er godt det, så jeg gleder meg til å teste meg igjennom flere av sortene etter hvert.

I kveld har vi smakt denne varianten her; Poppa popcorn havsalt fra Sørlandschips.

poppa-popcorn-med-havsalt-posen

Det første jeg må kommenter er definitivt posen. Dere har sikkert sett at hele Poppa-serien har fått en ordentlig make over? Og at alle posene nå kommer i duse, delikate pastellfarger? Så lekkert. Det som imidlertid er litt komisk er at Sørlandschips ikke er de eneste som har valgt ensfarget pastellemballasje til produktene sine. Trenden er ganske så tydelig. Det vil nok dukke opp flere lyse poser her på bloggen etter hvert. Men enn så lenge skal det altså få handle om denne matte, lyseblå lettvekteren.

poppa-popcorn-med-havsalt-apnet

Jeg åpnet posen og kjente en svak, men helt ordinær popcornduft. Heldigvis merket jeg ingen påfølgende eim av fett slik man kan kjenne fra enkelte andre popcornsorter. Og det er vel litt av vitsen? Siden denne Poppaserien skal være snacks man kan nyte uten å få dårlig samvittighet?

Som dere kanskje la merke til står det oppgitt antall kalorier på fremsiden av posen – for dem som er opptatt av det. Men obs. Disse 121 kaloriene gjelder én porsjon, og posen inneholder 3 porsjoner. Greit å vite om man planlegger å stappe i seg alt alene.
Dette popcornet er forresten poppa i kjele i små porsjoner, slik at man skal få en sånn ekte og hjemmelaget popcorn-opplevelse når man spiser det. Bra det. Nå tror jeg ikke akkurat at noen har stått og rista kjeler og poppa helt manuelt der på fabrikken altså, men de har kanskje noen maskiner som gir tilsvarende effekt?

poppa-popcorn-med-havsalt-i-skal

Da jeg tok de 2-3 første popcornene tenkte jeg at det smakte litt lite. Det kjentes som helt vanlig popcorn, men totalen var litt tam. Akkurat som om det manglet noe. Allikevel ble jeg overaskende fort fortrolig med at det var slik det smakte, og vips satt jeg og gomlet i vei som om det skulle vært helt vanlig popcorn.

Saltsmaken var også litt svak. Popcornet kjentes egentlig salt nok, men når et produkt heter noe med havsalt får man fort forventninger om en mer markant saltsmak. Uansett var det godt, og vi klarte fint å tømme det meste som lå i skåla. – Selv om planen i kveld egentlig var å spise bare grønnsaker og dipp.

Oppsummert synes jeg dette var et helt greit produkt. Jeg kjøper ikke så veldig ofte ferdigpoppa popcorn, men om jeg skal ha en pose kan jeg godt velge denne igjen. Om den klarer seg i markedet over tid er jeg derimot litt usikker på. Blir den for anonym på smak? Jeg vet ikke. Hva tror dere?

Gjenkjøp: Kanskje

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.