Gamle nyhetslapper

På lørdag var jeg i ganske mange butikker og lette etter nyheter. Og jada, jeg vet at vinduet offisielt ikke er før i uke 38, men jeg vet også – av erfaring, at en og annen nyhet alltid spretter fram i ukene før slipp. Det skjer hver gang. Jeg vet videre at jeg ikke er den eneste som gleder seg til å saumfare butikkhyller etter nyheter om knappe to uker. Aktiviteten i diverse nettfora og interessen for artikler der høstens matnyheter presenteres viser tydelig at det er mange flere dagligvarenerder enn meg her i landet. Heldigvis for det.

Og på vegne av alle oss nyhetsentusiaster, vi som teller ned til kommende handleturer, tillater jeg meg å komme med et lite ønske. Vet ikke helt hvem jeg skal adressere det til, om det er kjøpmenn, butikkansatte, ryddehjelper, lokal administrasjon eller hovedkontor. Men uansett, kan dere som har ansvar i butikkene være så snill å fjerne nyhetsmerking på gamle varer før dere skal plassere ut og merke ekte nyheter?
Da blir det enda morsommere å handle hos dere! Og ikke minst får de som kanskje ikke har full oversikt hjelp til å peile ut hva som virkelig er nytt av sesongen.

På lørdag så jeg nyhetslapper på mange varer som kom i både mai og i februar(!) og de er vel strengt tatt ikke nyheter lengre? Det er så mye artigere å handle og snuse rundt når det kun står nyhet på det som virkelig er nytt og ikke på massevis av varer som har vært i butikk et halvt år. Dessuten, hvis det står “nyhet” på annenhver vare bortover i hyllene mister vel de små skiltene noe av sin effekt?

Se f.eks her hva jeg veldig kjapt tok bilder av på Meny.

Nyhet potetsalat

Potetsalat vinaigrette spiste jeg flere ganger i sommer. Den er ikke særlig ny lengre. Når jeg tenker meg om er det kanskje en sesongvare som kommer til å forsvinne helt nå  om det har blitt høst? Uansett kan sikkert nyhetslappen fjernes.

Og her da. Her har vi både nyhetslapp og tilbudslapp oppå hverandre. Rullen som ligger i hylla er Melkebart. Den kom i januar 2012. På prislappen står det Melkesjokolade med oreo. Den rullen skrev jeg om nå i april.

Nyhet melkebart

Og denne Plopp’en kom i mai. Når vi nå venter nye varer i september kan vel ikke den heller regnes som noen nyhet lengre, sant?

Nyhet plopp

Selv om akkurat disse bildene var fra Meny betyr det ikke at ikke andre butikker også kan rydde opp litt. Håper det blir tid til det før alt det nye skal settes frem. Jeg krysser fingrene og sier på forhånd tusen takk.

 

6 thoughts on “Gamle nyhetslapper”

  1. Har irritert meg over dette selv! Mener til og med at jeg har sett nyhetslapper på varer som har vært i salg i ett år! Og det som også er irriterende er at det står “nyhet” på selve varene når de har vært i salg leeenge!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.