Sjokomais fra Freia

Nei nå står itte væla tel påske. To nye sjokoladeplater med begrenset opplag fra Freia før ett og samme produktslipp?! Hvor fantastisk er ikke det? Det er ikke mange ukene siden Coop fikk inn platen med Daim og salt lakris, og nå har Kiwi fått inn en som heter Sjokomais. Skal si Freia er på offensiven.

Sjokomais

På pakningen står det at denne sjokoladen inneholder knasende sprø biter av salte mais. Høres lovende ut det. En fin kombinasjon i teorien. Kanskje det ville kjennes litt som platen med biter av Kvikk Lunsj? Eller som sjokolade med Pops i? Jeg hadde flere ulike ideer om hvordan den kunne smake. Allikevel spøkte en annen mistanke i bakhodet mitt. En litt kjedelig en. Var dette rett og slett bare Salte Jumbomais all over again? Bare en måte å finne ut det på. Sjokoladen måtte åpnes, selv om det var hverdag.

Her ser dere baksiden. Maiskornene buler ut.

Sjokomais baksiden

Jepp, etter smaking viste mine bange anelser seg å stemme. Her må jo Freia bare ha hentet fram en gammel oppskrift fra arkivet sitt. Dette er Salte Jumbomais. Same s**t, new wrapping.

For dere som ikke har smakt Salte Jumbomais kan jeg fortelle at sjokoladen inneholder ganske store, tørkede maiskorn. Kornene er ordentlig harde, på grensa til upoppa popcorn, men med litt bevisst innsats går det helt greit å tygge dem. Smaken er egentlig ganske god. Man sitter igjen med en fin ettersmak av maiskrisp, og sjokoladen er som vanlig upåklagelig. Litt mer salt kunne de imidlertid ha spandert. På noen av bitene kjentes nemlig ikke saltet i det hele tatt.

Sjokomais Freia close up

Oppsummert er jeg er usikker på hva jeg egentlig mener om hele sjokoladen. Får ikke bestemt meg. Smaken er god, men konsistensen gjør at hele opplevelsen blir litt skummel. Litt som å gamble med tanngarden som innsats. -For å overdrive litt. Og det faktum at det er en reprise av en lansering fra januar 2013, gjør at jeg ikke bobler over av begeistring. Helt greit for meg at platen kommer i begrenset opplag. Men kanskje noen av dere jubler over gjensynet?

Innlegget om Salte Jumbomais fra 2013 ligger forresten her.

Gjenkjøp: Tror ikke det

 

Del gjerne på Face, og send meg tips om dere ser andre nyheter. 🙂🙂🙂

6 thoughts on “Sjokomais fra Freia”

  1. Hvis den smaker likt som jumbomais, så er jeg fornøyd! Har faktisk savnet den sjokoladen helt siden den ble borte.
    Allikevel så kunne de ha funnet på noen nytt, da.

  2. Kunne de ikke laget en mørk variant, eller gjort den mer innovativ? Det er ikke akkurat kopiering som gjør at produkter selger, men akkurat med denne så selger den vel kanskje uansett ettersom jumbomais er savnet av mange… Kanskje den heller blir en fast sjokolade i hyllene?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.