Prästost fra Synnnøve Finden

Her forleden smakte jeg Synnøve Finden sin Prästost. Har sett den i kjølediskene i diverse butikker i sommer, men ikke kommet så langt at jeg har kjøpt ei pakke. Før nå nylig.

Prastost
I utgangspunktet er jo dette en tradisjonsrik svenske. Og på nettsiden til Synnøve Finden ser det ut som om den også finnes som ostestykke. Jeg har imidlertid bare sett denne pakken med ferdige sneier. Noen som har sett den hele osten noe sted?

Prästost fra Synnøve pakningen

Jeg synes alltid det er så spennende å ta den første biten når jeg smaker en ny ost. Da kjenner man ordentlig hvordan den smaker. På de neste bitene, når munnen har blitt mer vant til smak og konsistens, blir inntrykket mindre spesielt. Det gjelder derfor å kjenne godt etter med en gang.

Denne her smakte mye ost. Jeg tenkte med en gang at den minnet meg om en annen ost, uten at jeg helt klarte å pinpointe hvilken. Og nå, flere dager etterpå, har jeg fortsatt ikke klart å plassere hvor jeg har smaken fra. Antagelig er det bare fra andre lagrede guloster. Eller kanskje det rett og slett er annen Prästost jeg har spist i Sverige? Meget mulig.

Konsistensen var ganske mjuk, og som dere ser er det tett med små, litt hakkete hull. Alle disse hakkene gjorde at skivene lett fikk riter eller røk i to. Jaja, det visuelle spiller ikke så stor rolle akkurat på ei osteskive.

Ellers var osten fyldig, en anelse syrlig og den hadde rikelig med smak uten å bli for bitter, sterk eller kraftig. Ikke var det noe irriterende ettersmak heller. Men tykkelsen på sneiene i pakken var på grensen altså. Hadde de blitt enda tjukkere hadde det blitt for mye av det gode. Kunnen godt tenkt meg å kjøpe det hele ostestykket slik at jeg kunne skåret litt tynnere skiver med en ostehøvel. Jeg får lete videre etter det.

Prästost fra Synnøve

Som dere skjønner var Prästosten okay. Jeg stempler godkjent, og kan gjerne kjøpe den igjen f.eks til en kveld med ost og kjeks.

Gjenkjøp: Av og til

 

4 thoughts on “Prästost fra Synnnøve Finden”

  1. Nå måtte jeg ned på Rema og kjøpe inn en sånn en. Jeg skjønner hva du mener med at smaken er kjent. Det smaker noe jeg kjenner igjen fra barndom og ungdom (jeg er 48). Vi var omtrent aldri i Sverige, så det må ha vært en norsk ost..

    Skivene var tjukke nok. Jeg liker ikke brød, så hadde de på grovt Husmanns knekkebrød. Det var godt.

    1. Rart det skal være så vanskelig å komme på hva smaken minner om. 🙂 Jeg er 42, så det kan godt hende den minner oss om det samme.

  2. Jeg lurer på om den minner meg litt om Västerbotten-ost, men ikke like hard?
    Kjøper hel bit på Kiwi Hosle 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.