Ny IFA fra Nidar

Pastiller er godt. Jeg spiser det stadig vekk og har alltid en eske eller to liggende i veska. Har visst noen i skuffen på jobben også, og noen i reserve i nammiskapet hjemme. Greit å ikke gå tom, sant?
Min udiskutable favoritt er lilla Läkerol, tett etterfulgt av Dent Trio. Men jeg synes det er fint å variere litt med noen andre smaker innimellom også. Det var derfor ikke noe å lure på da jeg oppdaget to nye IFA-esker i går. Måtte kjøpe.

Ifa på Narvesen

IFA begge

Som dere ser har den ene sorten smak av fruktig acerola og de andre salt lakris. Synes det var litt rart. Smaker ikke den vanlige hvite IFA’en også salt lakris? Hvorfor trengs det en eske til? Kan aldri tenke meg at den hvite klassikeren skal forsvinne. Denne her hadde riktignok et mer tidsriktig design og en mer snerten størrelse på esken, men allikevel? Kanskje dette skal være det sukkerfrie alternativet? Det kan jo hende. Jaja, jeg smakte nå uansett og kan ikke si annet enn at innholdet i den blå esken smaker nettopp saltpastill. Verken mer eller mindre. Pastillen var god den altså. Fersk og mjuk i konsistensen, men jeg satt ikke med opplevelsen av å ha smakt noe nytt.

IFA blå

Den som hadde fruktig smak av acerola og et hint av jordbær var overraskende mørk i fargen. Hadde sett for meg noen lekre, bordeauxfargede enheter, men her var det bare svarte pastiller en gang til. Smaken var fruktig på en litt voksen, nesten krydret måte og jordbærinnslaget kom fram liksom bak lakrisen og acerolasmaken. Jeg måtte forøvrig google acerola. Tror aldri jeg har sett det i en enste fruktdisk. Ikke en gang i de mest velassortert. Fint, så lærte jeg noe nytt.
Pastillen var all right den, men jeg synes den manglet litt særpreg. Det ble litt ubestemmelig, verken fugl eller fisk. Kanskje det er ment å være en lakrisfruktpastill for voksne? Jeg tar nok heller en ordinær saltpastill eller en med renere og mildere fruktsmak enn denne her. Men esken var stilig.

IFA rød

Veldig moro med nye IFA-smaker, og det kan godt hende jeg kjøper den blå igjen. Saltpastiller er alltid et trygt valg. Men er det egentlig plass til enda en variant i hyllene? Blir ikke saltpastillmarkedet også mettet? Vi får vente og se. Den røde har jeg dessverre ikke helt tro på. Blir spennende å se om den varer.

Gjenkjøp: Ja til blå, nei til rød

 

2 thoughts on “Ny IFA fra Nidar”

  1. Jeg har alltid vært glad i Ifa, og kjøper gjerne den hvite posen 🙂 Husker godt det var en jordbærtype en stund tilbake, men den ble tatt av fordi salget ikke var bra nok. Håper liksom denne skulle være som den da jeg så den på Narvesen i går, men så så jeg det stod ”acerola” og derfor gadd jeg ikke kjøpe den. Ikke sånn fan av ”voksensmak” Da holder jeg meg heller til vanlig ifa, fruktig ifa, lacerol og dent oi!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.